Hızlı Tren Türkiye'nin prestiji

Hızlı Tren Türkiye'nin prestiji

Ankara -Yozgat Hızlı Tren Demir Yolu Hattı'nın Elmadağ geçiş güzergahını helikopter ile inceledikten sonra Yozgat'a gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman...

Ankara -Yozgat Hızlı Tren Demir Yolu Hattı'nın Elmadağ geçiş güzergahını helikopter ile inceledikten sonra Yozgat'a gelen TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Yozgat Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Vali Şentürk'le birlikte basın açıklaması yapan Karaman, Ankara-Yozgat- Sivas Hızlı Tren Demiryolu'nun doğuyu batıya bağlayan bir yol olduğunu ve Türkiye açısından son derece önem taşıdığını vurguladı. Karaman, "Yüksek Hızlı Tren projesi Türkiye'nin prestij projesidir. Bu projeye Başbakanımız ve Hükümetimiz büyük önem vermektedir. Bugün Ankara Elmadağ arası daha kolay nasıl geçilebilir, helikopterle havadan onun incelemesini yaptık. Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren projesini 2014 sonu veya 2015 yılı başlarında tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.

Karayolundan dolayı projede değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını belirten Karaman, "Yerköy Ankara projesi yapılmıştı ancak, karayolu projelerinden dolayı bir değişiklik yapmak zorunda kaldık. Yeni bir proje başatlık. Bu yıl içerisinde Yerköy Ankara arasını ihale edeceğiz. Hedefimiz 2014 sonu veya 2015 yılında projeyi tamamlamaktır. Bu tür projelerde tarih vermek çok zor. Çünkü tüneller veya kamulaştırmada sorunlar çıkabiliyor. Yeni güzergah değişiklikleri yapılabiliyor. Bu proje tamamlandığında inşallah İstanbul'dan Yozgat'a gelen bir yol olacak. Ankara-Yozgat- Sivas projesinin Sivas yönünde 35 civarında bir inşaat seviyesine ulaştı. Geçen iki yıllık dönemde kamulaştırma ile fazla uğraşıldığı için çalışmalar yavaş yürüdü, şimdi çalışmalar daha hızlı sürüyor. Yozgat merkezden kara tren geçmedi ama hızlı tren geçiyor. Yozgat Doğuyu batıya bağlayan bir nokta olacak. Bu çalışmalarda bizlere desteğini esirgemeyen Yozgat Valisi Necati Şentürk'e teşekkür ediyorum. Kendisi ile zaten geçmişten gelen kadim bir dostluğumuz var." diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk'te Süleyman Karaman'ın Hızlı Trenle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Yozgat'a geldiğini söyledi. Vali Şentürk, Hızlı Tren Projesinin Türkiye'de Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olduğunu belirterek," Ülkemize ulaşım ve turizm açısından bir canlılık kazandıracağı gibi, ekonomimize ve sosyal hayatımıza da canlılık getirecektir. Ben bu vesile ile başta Sayın Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza ve sayın genel müdürümüze çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Süleyman Karaman helikopter ile Sivas'a geçti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.