Hitit, D. Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması seçildi

Hitit, D. Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması seçildi

Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması seçilen Hitit, aynı zamanda Crane BPI (İş Performans İndeksi) isimli yazılım çözümüyle En İyi Havayolu Raporlama Sistemi ödülünü de kazandı.

İngiltere merkezli yayın kuruluşu AI Global Media - Industry Insight Magazine tarafından düzenlenen, dünya çapında sivil havacılık ve uzay araştırmaları alanlarında faaliyet gösteren firmaları ödüllendiren Sivil Havacılık, Uzay Araştırmaları ve Savunma Ödülleri 2017 yılı sahiplerini buldu. Pazar araştırmaları ile sektörün saygın kuruluşları ve firmaları tarafından verilen oylarla yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hitit Türkiye’ye iki ödül getirdi. Doğu Avrupa bölgesinin En İyi Havacılık Yazılım Firması seçilen Hitit, aynı zamanda 2017 yılında lansmanını yaptığı Crane BPI (İş Performans İndeksi) çözümü ile En İyi Havayolu Raporlama Sistemi ödülüne de hak kazandı.

23 yıldır havacılık ve seyahat yazılım çözümleri alanında hizmet veren Hitit Genel Müdürü Nur Gökman konu hakkında şu açıklamaları yaptı: “Başarılarımızın takdir görmesi ve ödüllendirilmek, çeyrek asra yakın bir zamandır sektörde yer edinme ve yazılım alanında ülkemizin ismini duyurma çabalarımızın en güzel karşılıklarından biri. İki kadın mühendis olarak çıktığımız bu yolda binlerce çalışanlı, çok uluslu konsorsiyumların desteğine sahip şirketlerle rekabet ederek bugünlere geldik. %100 yerli sermayemizle, havacılık yazılımı alanında dünyada ilk beş şirketi arasına girmemiz, işini iyi bilen ve inovatif ekibimizle gerçekleştiren uzun ama keyifli saatlerin eseridir.”

Yarışmada Türkiye’ye ödül getiren tek firma olan Hitit’in Genel Müdürü Gökman sözlerine şu şekilde devam etti: “Anadolu’nun en eski uygarlığından aldığımız ilhamla kurduğumuz Hitit, bugün dört farklı kıtaya teknoloji ihraç eden global bir şirket haline geldi. Geçtiğimiz aylarda açıklanan Bilişim 500 araştırmasında yazılım ihracatı gelirlerine göre Türkiye’nin ilk on şirketi içine giren Hitit, her geçen gün büyüyerek hem Türkiye’nin ismini dünyada duyurmaya hem de ülkemizin ihracat potansiyelini yükseltmeye devam edecek.”   

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.