Hidrojen yakıtlı kamyonlar dizelden daha ucuza taşıyacak

Hidrojen yakıtlı kamyonlar dizelden daha ucuza taşıyacak

Kanadalı Loop Energy’nin geliştirdiği yüksek verimlikli hidrojen yakıt hücresi ile orta ila ağır ticari araçlar dizelden daha az maliyetle yol alabilecek

Kanadalı şirket Loop Energy, ticari araçlar için 120 kW yakıt hücresi sistemi olan, %20 daha verimli ve dizelden daha ucuz bir hidrojen yakıt hücresi geliştirdi.

Otomobil endüstrisi sıfır emisyonlu elektrikli araçlara geçiş yaparken, orta ila ağır hizmet tipi araçlar da bu geçişe hazırlanıyor. Ticari araçlar için hidrojen yakıt hücresi tasarlayan ve üreten Kanada merkezli Loop Energy, Almanya'nın Hannover kentindeki IAA Transportation 2022'de çığır açan 120 kW hidrojen yakıt hücresi sistemini tanıttı. Şirket, hidrojen yakıt hücre sistemi S1200'ün dizel motordan daha verimli olduğunu açıkladı.

Şirket açıklamasında, Avrupa'da 5 Eylül'de dizel fiyatının litre başına 1,91 dolar; hidrojenin fiyatının ise kilogram başına 10 dolar olduğunu belirtiyor. Bu da S1200 kullanan bir kamyonun 100 dolarlık yakıtla 179 kilometre; dizel kullanan bir motorun ise 174 kilometre yol kat edebileceği anlamına geliyor.

120 kW yakıt hücresi sistemi olan ve elektrik üretirken %20'lik ek bir verimlilik kazancı sağlayan S1200, Loop Energy'nin mevcut teknolojisini temel alıyor.

loop-energy2.jpgMALİYET DÜŞÜŞÜ 8 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Loop Energy bu yeni ürünün küresel hidrojen endüstrisini ilerletmede ve ticari taşımacılık endüstrilerinin dönüşümünde önemli bir başarı olduğuna inanıyor. Zira bu ürün ile dizel ile yakıt maliyeti paritesini daha önce mümkün olandan sekiz yıl kadar daha erken sağlanmış oldu.

Loop Energy CEO’su Ben Nyland da yaptığı açıklamada, S1200’ün orta ila ağır hizmet tipi araçlar için dünya lideri yakıt verimliliği seviyeleri getirerek, toplam maliyeti önemli ölçüde düşürdüğünü ve yakıt maliyeti paritesini dört ila sekiz yıl ileriye taşıdığını kaydetti.

Kaynak: ENERJİ GÜNLÜĞÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.