HGS uygulaması bugün başladı

HGS uygulaması bugün başladı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü’nün...

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa işletecekleri Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), saat 06.00’da İstanbul’da uygulanmaya başlandı.

Köprü ve otoyollardaki "dur-kalk"ı sona erdirebilmek için uygulanacak HGS’nin devreye girmesiyle, Boğaziçi Köprüsü’ndeki bir KGS gişesi kapatılarak, HGS gişesi olarak hizmet vermeye başladı.

GİŞEYE İLK GELENLER KGS KULLANICILARI OLDU

Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçmek isteyen KGS sahibi bazı araç sürücüleri, HGS gişesini kullanmaya çalıştı. KGS geçişlerine kapatılan gişeden geçemeyen sürücüler, geri geri manevra yaparak diğer KGS gişelerine yönlendi. Uygulamadan haberi olduğunu söyleyen bir sürücü en kısa zamanda HGS kullanmaya başlayacağını söyledi.

HIZLI VE YÜZDE 20 İNDİRİMLİ GEÇİŞ İMKANI

HGS’den sonra, OGS devam edecek, KGS ise 2013 yılının başına kadar kullanılabilecek. HGS, PTT olan her yerden hatta yollardaki benzin istasyonları ve konaklama tesislerinden de alınabilecek. Almak için araç plakasını vermek yeterli olacak. HGS’de, cama içerden yapıştırılan etiket ve kart tipi etiket olmak üzere iki tip etiket kullanılacak. Etiketler, pilsiz, çalışma enerjisini radyo frekanslı okuyucudan geçerken alan, üzerine geçiş bilgisi yazılabilen, silinebilen, silikon korumalı, çıkarılmak istendiğinde kendi kendisini yok eden, yüksek güvenlik seviyesinde olacak ve klonlanamayacak. HGS, hızlı ve yüzde 20 indirimli geçiş imkanı sağlıyor. OGS’ye göre almak daha kolay ve ucuz. 5 lira veya 15 liraya alınabiliyor.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.