“Hep Cengiz’e” Arhavili kamyoncuları isyan ettirdi

“Hep Cengiz’e” Arhavili kamyoncuları isyan ettirdi

Rize-Artvin Havaalanı İnşaatına Arhavi’den taşınan taşları sadece Cengiz İnşaatın kendi araçları ile taşıması Arhavili Damperli Kamyoncuları çileden çıkarttı ve sonunda yol kestiler.

Rize-Artvin Havaalanı İnşaatına Arhavi’den taşınan taşları sadece Cengiz İnşaatın kendi araçları ile taşıması Arhavi’li Damperli Kamyoncuları çileden çıkarttı ve sonunda yol kestiler

S.S. 35 No’lu Arhavi Damperci Kamyoncular Kooperatifi üyesi kamyoncular Cengiz İnşaat tarafından kendilerine verilen sözleri yerine getirmeyip, sadece kendi araçları ile Arhavi’den Havaalanı İnşaatına taş taşımasına tepki gösterdiler.

arhavili-kamyoncular-protesto-(6).jpg

Kooperatif Başkanı Kazım Özbirinci yaptığı açıklamada kendi ilçelerinden çıkan taşı taşıma hakkı öncelikle Arhavili kamyoncular bu işte çalışmalıdır. Bu konuda 4 ay önce yaptığımız görüşmelerde bizlerin mağdur edilmeyeceği ve kamyonlarımızın çalıştırılacağı söylenmesine rağmen  hala Cengiz İnşaat kendi kamyonları ile taş taşımaya devam etmektedir. Bizim taşımızı kendileri taşıyor, tozu toprağı yutan biz, ama bize siz seyredin diyorlar. Biz artık seyretmeyeceğiz. Hakkımız olanı alıncaya kadar da eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Arhavi’li kamyoncuların eylemine Ak parti-CHP-İyi parti ve MHP İlçe Başkanları ve temsilcileri de destek verirken Arhavi TSO Başkanı da kamyoncuların hak arama eylemine destek verdi.

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu ’da Ortacalara gelerek Kamyoncularla görüşerek sorunlarını dinledi ve konuyla ilgili Rize-Artvin Havaalanı inşaatının yapımını üstlenen konsorsiyum yetkilileri ile görüşerek sorunun çözümü noktasında gün içinde girişimlerde bulunacağını ifade etti. Başkan Kurdoğlu “Arhavi’li kamyoncu kardeşlerimize bu işte size de iş vereceğiz demelerine rağmen 4 aydır bu konuda bir girişimde bulunmaması sıkıntı yaratmıştır. Biz de Arhavili kamyoncu kardeşlerimizin hakları olanı alması noktasında çaba göstereceğiz” dedi.

Kamyoncuların eylem yaptığı Ortacalara Jandarma da gelerek çevrede güvenlik tedbirleri alması gözlerden kaçmadı.

Ortacalar mevkiinde halen 10’a yakın Cengiz İnşaatın kamyonu taş yüklü olarak Arhavili kamyoncuların yolu kapatmalarından dolayı çıkamamaktadır.

arhavili-kamyoncular-protesto-(5).jpgarhavili-kamyoncular-protesto-(1).jpg

Hayati AKBAŞ - ARTVİN/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.