HAVI Logistics'ten aksamayan hizmet

HAVI Logistics'ten aksamayan hizmet

Türkiye bir deprem ülkesi. Bu gerçekten yola çıkarak özellikle lojistik firmalarımızın hangisinin hazırlıklı olduğunu söyleyebiliriz? Havi Logistics...

Türkiye bir deprem ülkesi. Bu gerçekten yola çıkarak özellikle lojistik firmalarımızın hangisinin hazırlıklı olduğunu söyleyebiliriz? Havi Logistics Genel Müdürü Altan Sekmen, bu konuda oldukça iddialı. “Şekerpınar’daki tesisimiz yerle yeksan olsa da, en kısa sürede lojistik akışımızı aksatmadan hizmet verebiliriz” diyor.

Gıda lojistiği çok hassas bir taşımacılık şekli. Eski adıyla Serlog, yeni ismiyle Havi Logistics de, istisnasız bu taşımacılık modunun önderliğini yapan firmaların başında geliyor. Dünyada yediğiniz her Mc Donald’s hamburgerini çeşitli ülkelerde konuşlanmış Havi Logistics organizasyonları size ulaştırıyor. Havi Logistics’in Türkiye’deki oluşumunun başında da 3.5 yıldır Altan Sekmen adında vizyon sahibi bir Genel Müdür var. Bir yanda olası İstanbul depremi için yaptığı hazırlıkları 10 yıldır öğrenemediğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyemiz dururken, öte yanda “Biz teslimatlarımıza ertesi gün aynı hız ve disiplinle devam edebiliriz” diyebiliyor Sekmen.

Hizmete ara yok

Deprem, yangın, sel gibi doğal afetler insanlığın kabuslarıdır. Ancak, hayat da devam etmektedir.  Havi Logistics Genel Müdürü Sekmen de, aldıkları tedbirleri şöyle açıklıyor: “Havi Logistics’in bir B planı hep vardır. Dağıtım merkezimizin başına gelebilecek en kötü tabloyu hesaplayarak, karşı tedbirlerimizi alır, aralıklarla da bunu test ederiz. Bütün ekip nereye gideceğini, malı nereye yönlendireceğini bilir; çok kısa sürede mevcut noktalarımıza servis yapar hale geliriz.”

Kuruluş, 2011’de yüzde 40 büyüme hedefini gerçekleştirmiş. 2012 büyüme hedefi de, yüzde 30 seviyelerinde planlanıyor. İzmir’deki dağıtım merkezini yıl içinde faaliyete geçiren firmanın hedefinde İki dağıtım merkezi daha var: Ankara ve İstanbul Avrupa yakası.

1.500 noktaya ulaşıyorlar

Türkiye’de 8 farklı markada toplanan 600 restorana ve 1.500 noktaya ana faaliyetleri olarak sipariş ve stok yönetiminden başlayarak depolama, elleçleme hizmeti veriyorlar. Tedarik zincirinin tüm aşamalarında boy gösteren Havi, doğa dostu olan geri dönüşümde de (ters lojistik)  oldukça iddialı.

Ters lojistik de, Havi Logistics’in öne çıkan hizmetlerinden biri durumunda.

Ürün dereceleri 7 yerde inceleniyor

“Biz sizin tedarik zincirinizi yönetirsek, gıda güvenliği koşulsuz sağlanır, çevreye de zarar vermeyiz” diyen Altan Sekmen şöyle devam ediyor: “Bütün tedarikçilerin ürünlerini dağıtım merkezlerinde toplayıp, tek bir siparişle ulaştırıyoruz. Müşteriler fatura, irsaliye gibi angaryalardan kurtulmuş oluyor. Tedarikçiden son noktaya kadar olan bölgede 7 yerde ürünün dereceleri ölçülür. Kamyon ve dağıtım merkezlerinde ortamlar sürekli kontrol altında tutulur. Şekerpınar’daki dağıtım merkezinde çıkan sıcak havayı ofis ısıtmasında kullanırız. Bu yılın başında ofislerimizi yeniden dizayn ettik. Çalışanlarımıza güzel bir çalışma ortamı yaratmak için yola çıktık. Gün ışığından maksimum yararlanıyoruz. Araçlarımızı gençleştiriyoruz. Yeni bütün araçlarımız Euro 5. Her yıl yüzde 5 ile yüzde 10 arasında karbon salınımını azaltmaya çalışıyoruz. Avrupa’daki bazı dağıtım merkezlerimiz enerjisinin yüzde 60’ını güneşten alıyor. Bazı ülkelerde hiç ses çıkarmayan, doğal gazla çalışan kamyonlar var. Kamyonlarımızın çalışmalarını performans sistemiyle ölçeriz” sözlerinin ardından sloganlarını da aktardı:

“Güneş ile donduruyoruz

Rüzgar ile aydınlatıyoruz

Ürünleri yeşil taşıyoruz”

Genel müdürle öğle yemeği

Havi Logistics üst yönetimi, çalışanların motivasyonuna da büyük önem veriyor. Performansı ölçmek, muhtemel olumsuzlukları en aza indirgemek ve olumlu faaliyet ve gelişmeleri maksimize etmek amacıyla düzenli olarak personel anketleri yaptıklarını ifade eden Sekmen, “Soğuk zincirin kırılmaması, yaptığımız işin en hayati bölümüdür. Bu nedenle, personelin sürekli bilgi yenilemesi ve yaptığı işin önemini kavraması gerekir. Bunun dışında rasgele seçtiğimiz çalışanlarımız ile öğle yemeğini birlikte yeriz. Onlar bize öneri ve sorunlarını açar. Böylece farkına varamadığımız bir takım sorunların da giderilmesini sağlarız” diye konuştu.

BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.