Havayolu Taşımacılığı Yatırımlarına Teşvik

Havayolu Taşımacılığı Yatırımlarına Teşvik

Karar ile havacılık sektörü yatırımlarına önemli teşvikler gelirken, bazı tarım ürünleri yatırımlarının bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında desteklenmesine yönelik düzenleme yapıldı.

Havayolu ile yük veya yolcu taşımacılığına yönelik yatırımlar öncelikli yatırım konuları arasına dahil edilirken, İstanbul'da gerçekleştirilecek hava taşıtları ve motorlarının bakım onarımına yönelik yatırımların bölgesel teşvik tedbirlerinden yararlandırılması sağlandı.Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda değişiklik öngören Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar ile havacılık sektörü yatırımlarına önemli teşvikler gelirken, bazı tarım ürünleri yatırımlarının bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında desteklenmesine yönelik düzenleme yapıldı. Ekonomi Bakanlığından alınan bilgiye göre, değişiklikle yatırımcıların lehine bazı önemli düzenlemeler uygulamaya konuldu.

Havacılık sektöründeki büyümenin desteklenmesi ve uluslararası yolcu ve yük taşımacılığında Türk havayolu şirketlerinin rekabet gücünü artırılabilmesi için havayolu ile yük veya yolcu taşımacılığına yönelik yatırımlar öncelikli yatırım konuları arasına dahil edildi.

Uçak trafiği açısından büyük bir öneme sahip İstanbul'un öneminin 3. Havalimanının devreye girmesi ile daha da artacak olması ve uçak trafiğine paralel olarak uçak bakım onarım hizmetlerine olan ihtiyacın da yükselecek olması hususları dikkate alınarak, burada gerçekleştirilecek hava taşıtları ve motorlarının bakım onarımına yönelik yatırımların bölgesel teşvik tedbirlerinden yararlandırılması sağlandı.

Havacılık sektörünün büyüme hızına uyum sağlamak ve sektördeki artan talebi karşılamak amacıyla asgari 5 milyon lira tutarındaki havalimanı ve havalimanı yer hizmetleri yatırımlarının bölgesel desteklerden yararlandırılmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Havalimanlarının uzantısı olarak faaliyet göstermek üzere kurulmuş yer hizmetleri şirketlerinin, bu hizmetleri uluslararası seviyede yürütülebilmesini teminen sabit yatırım tutarı 200 milyon lira ve üzeri olan havalimanı yer hizmetleri yatırımları büyük ölçekli yatırım konuları arasına dahil edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.