Havalimanı kapatıldı, otobüsler zamlandı

Havalimanı kapatıldı, otobüsler zamlandı

Samsun Havalimanı’nın kapatılmasını fırsat bilen otobüs firmlaları biletlere zam yaptı. Samsun'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul ve İzmir otobüs ücretlerine yüzde 25'lik zam yapıldı. TŞOF Başkanı Apaydın, "Bu normaldir" dedi

Samsun Çarşamba Havalimanı'nın pistinde meydana gelen çökme nedeniyle tadilata alınmasının ardından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmaları bilet ücretlerine sürpriz zam yaptı. Özellikle İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlere yolcu taşımacılığı yapan firmalar, ücretlelerini yüzde 25 oranında zamlandırdı. Samsun'dan İstanbul ve İzmir'e gitmek isteyen yolculardan kişi başı firmalara göre 95 ila 110 lira arasında ücret alınıyor.

Otobüslerin zammı normal

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yapılan zamın normal olduğunu belirtti. Uçak ücretlerine zam yapıldığında fazla gündeme gelmediğine dikkati çeken TŞOF Başkanı Apaydın, "İstanbul ve İzmir'e bir otobüsün gidiş maliyeti nereden bakarsanız 500 ila 600 lira arasında değişiyor. Yapılan zam normaldir. Bu zam otobüslere yapıldığında gündeme geliyor, uçak firmalarında fazla gündeme gelmiyor. Otobüs firmalarına da hak vermek gerekiyor" dedi.

Kaynak: hedefhalk.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.