Havada güvenlik evde başlayacak

Havada güvenlik evde başlayacak

IATA Başkanı Tony Tyler, gelecekte uçağa binmeden önce tüm kontrollerin bilet alınmasıyla başlayacağını belirterek, “Uçmak için havalimanına gelen...

IATA Başkanı Tony Tyler, gelecekte uçağa binmeden önce tüm kontrollerin bilet alınmasıyla başlayacağını belirterek, “Uçmak için havalimanına gelen yolcu eğer riski yüksek ise daha detaylı bir aramaya tabi tutulacak” dedi.

İstanbul’da gerçekleşen IATA’nın (Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği) Havacılık Güvenliği AVSEC World Toplantısı’nda yeni önlemler masaya yatırıldı. Artık uçağa binmeden önce tüm kontroller bilet alınmasıyla başlayacak. Terminallerde kişisel kontroller gerçekleştirilecek. Yolcu memnuniyeti hakkında yaptıkları araştırmalarda en büyük şikayetin çok sıkı güvenlik önlemlerinden geldiğine dikkat çeken IATA Başkanı Tony Tyler, “Amacımız güvenlikten taviz vermeden, kontrolleri kişileştirerek bu işi yapmak. En son Los Angeles’ta yaşanan ve bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği olaylarda terminal güvenliğinin bir kere daha önemi ortaya çıktı” dedi.

KİŞİSEL KONTROL

2020’nin havalimanı güvenlik konseptlerini bugünden masaya yatıran IATA, ‘Geleceğin Kontrol Noktası’ adı altında bir çalışma yaptı. Buna göre güvenlik kontrolleri, yolcunun bilet alması ile başlayacak. Yolcunun risk aşaması belirlenecek. Uçmak için havalimanına gelen yolcu eğer riski yüksek ise daha detaylı bir aramaya tabi tutulacak.

BANKOLAR KALKACAK

Çok uçan yolcular için ayrı bir uygulama yapılacak. Tüm güvenlik, pasaport ve vize işlemlerinden geçen yolcuların yer alacağı ayrı bir grup, 2020’de dünyada pasaport kuyruğuna girmeden giriş yapabilecek. Bu uygulamayı iki aşamalı olarak planladıklarına dikkat çeken Tony Tyler, “İlk olarak 25 noktada bu uygulamayı başlatacağız. Amacımız güvenlikten taviz vermeden, bugün havalimanı işletmelerinin yüzde 30   maliyetini oluşturan güvenliği sırtımıza yük olmaktan kurtarmak” diye konuştu.

Türk havacılığı  göz kamaştırıyor!

TONY Tyler, Türk havacılığının uzun süredir iki basamaklı sayılarla büyüdüğünü belirterek “Bu yıl Türkiye’den yüzde 16 gibi bir büyüme bekliyoruz. Amerika, Avrupa gibi noktalarla karşılaştırdığımızda bu rakamlar istikrar ve potansiyelin varlığını işaret ediyor” dedi. İstanbul’un çok önemli bir noktada olduğuna işaret eden Tyler, “Özellikle THY’nin inanılmaz iyi ağı var. Buna Türkiye’nin nüfusu ve büyümesini eklediğinizde ortaya bir başarı öyküsü çıkıyor. Üçüncü havalimanı gibi projeler Türkiye’deki bu gelişim sürecinin uzun süre devam edeceğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

50 milyon yolcu 10 milyar Euro ciro hedefi

IATA AVSEC World Toplantısı’na ev sahipliği yapan THY’nin Genel Müdürü Temel Kotil, “Büyümemiz yüzde 25’e ulaştı. Yıl sonunu yolcuda 50 milyona çok yakın, ciro olarak da 9.7 milyar dolar olarak hedefliyoruz” diye konuştu. Uçak siparişlerinin teslim edilmeye başladığına dikkat çeken Kotil, “Önümüzdeki yıllarda 237 uçak daha filomuza katılacak. Atatürk Havalimanı kapasitesinin doruğunda. Sabiha Gökçen gibi merkezler bu yükü alacak” dedi. Geçen yıl İstanbul’a gelen turist sayısının yüzde 16 arttığını belirten Kotil, “Bu yılın rakamları ilk 9 ayda turist artışının yüzde 17 olduğunu belirtiyor.Rakamlar, İstanbul’un dünyada havacılıkta çok önemli bir merkez olduğunu ortaya koyuyor”yorumunu yaptı.

Hürriyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.