Havacılık devi 2 bin uçuşunu iptal edecek

Havacılık devi 2 bin uçuşunu iptal edecek

Uygun fiyatlı uçak biletleriyle Avrupa`nın en çok tercih edilen havayolu şirketi Ryanair, altı haftada 2 binden fazla uçuşunu durduracak. Şirketin 20 milyon euroya yakın tazminat talebi ile karşılaşabileceği belirtiliyor.

İrlandalı ucuz havayolu şirketi, seferlerin dakikliğini artırmak için gelecek altı haftada bin 680 ila 2 bin 100 kadar uçuşunu iptal edeceğini açıkladı.

Şirket,meteorolojik koşullar, pilotların izin planlarındaki değişiklikler, hava trafik kontrolü şirketinin rötarları ve grevleri nedeniyle yaşanan aksaklıklar nedeniyle günlük uçuş programının yüzde 2'sinden azına denk gelen 40 ila 50 seferini durduracağını belirtti.

Mağdur olan birçok yolcu tepkilerini sosyal medya üzerinden belirtirken, Ryanair İletişim Direktörlüğü, "İptallerden etkilenen müşterilerimizden özür dileriz. Kendilerine alternatif uçuşların sağlanması ve tam para iadesinin yapılması için elimizden geleni yapacağız" açıklamasını yayınladı.

Açıklamada ayrıca, "Yaz döneminde hava trafiği yoğunluğumuz rekor seviyeye ulaştı. Temmuz ve ağustosta bu rakam en üst seviyeye çıktı. Ancak eylül ve ekimde pilotlarımız ve kabin görevlilerimizin yıllık izinlerini düzenlememiz gerekiyor" ifadeleri yer aldı. Şirketin 20 milyon euroya varan tazminat talepleri ile karşılaşabileceği de ifade ediliyor.

Ryanair, özellikle Fransa Hava Kontrolü'nde gerçekleşen grevin, son iki haftada, zamanında sefer performansını yüzde 80 düşürdüğünü duyurdu. Söz konusu uygulama, kış tarifesinin başlayacağı kasım ayına kadar devam edecek.

Kaynak: uzmanpara.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.