Hava kargo pazarı yüzde 8,6 büyüdü

Hava kargo pazarı yüzde 8,6 büyüdü

IATA, küresel hava kargo pazarının Temmuz 2021’de salgın öncesine göre yüzde 8,6 büyüdüğünü açıkladı. En fazla artış yüzde 21,2 ile Kuzey Amerika’da yaşandı.

IATA açıklamasına göre, kargo ton-kilometre olarak ölçülen küresel talep, Temmuz 2019’a kıyasla yüzde 8,6 arttı. Genel büyüme, yaklaşık yüzde 4,7’lik uzun vadeli ortalama büyüme eğilimine kıyasla güçlü kaldı.

Büyüme hızı, talebin yüzde 9,2 arttığı Haziran 2021’e kıyasla biraz yavaşlarken, kapasitenin toparlanmaya devam ettiğini belirten IATA, ancak Temmuz 2019’a kıyasla halen yüzde 10,3 azalmış durumda olduğunu bildirdi.

Tedarik zincirleri ve üretim hatları kesintiye uğrarsa, hava kargo gönderileri için zincirleme etki potansiyeli olduğunu belirten IATA Genel Müdürü Wille Walsh, “Temmuz, küresel hava kargo talebi için bir başka sağlam ay oldu. Ekonomik koşullar, güçlü büyüme trendinin yıl sonu talep dönemine kadar devam edeceğini göstermektedir. Covid-19’un Delta varyantı bazı riskler getirebilir” değerlendirmesini yaptı.

En fazla büyüme Kuzey Amerika’da

Pazarlara bakıldığında, Temmuz 2019’a kıyasla, geçen ay en fazla büyüme yüzde 21,2 ile Kuzey Amerika’da yaşandı. Orta Doğu kargo pazarı yüzde 11,3 yükselirken, Avrupa yüzde 6,1, Asya Pasifik yüzde 1,2 büyüme kaydetti. Latin Amerika ise yüzde 9,8 düşüş yaşadı.

LOJİPORTi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.