Hatay’ın yüz akı; BRF Treyler

Hatay’ın yüz akı; BRF Treyler

Küçük bir atölyede faaliyete başlayıp Hatay’a yeni bir marka kazandıran BRF Treyler, ürettiği ‘kayar perdeli frigorik treyler’ ile müşterilerine, indirme ve boşaltma yaparken daha hızlı hareket etme imkânı sağlıyor.

Hatay’ın Antakya ilçesindeki Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan 400 metrekarelik küçük bir atölyede hayata başladı BRF Treyler. Baba mesleğinin getirdiği tecrübe ve bilgi birikimiyle 2004 yılında harekete geçen şirket, kısa zamanda çok yol aldı. Öyle ki, BRF kuruluşundan bir yıl sonra ilk aracını üretti. Başarılı firma, 2010 yılına gelindiğinde ise fabrikasını Antakya Dericiler sitesine taşıdı. Kurulduğu günden bu yana frigorifik semi treyler imalatı ve bakımı yapan firma bugün, 5 bini kapalı olmak üzere, toplam 12 bin metrekare alanda üretimine devam ediyor. Öte yandan şirket bu yıl, Almanya’nın Hanover şehrinde 22-29 Eylül 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Dünya’nın en büyük ticari araçlar fuarına yine çok özel bir araçla katılım sağlayacak.

“TÜRKİYE’DE İLK ÜRETİCİ KONUMUNDAYIZ”

Frigorifik Treyler sektöründe adından söz ettiren BRF Treyler ayrıca, Türkiye’de bir ilke de imza atıyor. ‘Kayar perdeli frigorifik treyler’ı Türkiye’de ilk kez üretici konumunda olduklarını söyleyen BRF Treyler Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ramazan, müşterilere çözüm odaklı hizmet sunduklarını kaydediyor. Ramazan, “Özellikle üretim yaptığımız bölge olan Hatay’da kayar perdeli frigorifik treyler ürünümüz büyük ilgi görüyor. Hatay, özellikle sebze ve meyve taşımacılığında iyi bir yerde. Lokal müşterilerimizin büyük bir çoğunluğu tarladan antrepo ve depolarına mal taşırken, indirme ve boşaltma yaparken daha hızlı hareket etmek istiyor. Yeni ürünümüz olan kayar perdeli frigorifik treyler buna imkân tanıyor. Sıfırdan, artı 18 dereceye kadar taşınabilecek ürünleri taşıyabiliyor. Çok kısa bir sürede indirme boşaltma yapılabiliyor. Ayrıca frigo yükü götürdüğü yerde frigo yükü olmadığı anda tente yükünü de alma özelliğine sahip” diyor.

“HEDEFİMİZ ORTADOĞU PAZARI”

Hasan Ramazan, Ortadoğu’ya yönelmeye başladıklarını belirterek, “Müşteri portföyümüz çok geniş bir yelpazeye sahip. Şahıs şirketinden orta ölçekli filolara ve sayılı şirketlere kadar her alandan müşteri portföyümüz var. Treyler sektörünün daralmasından dolayı Ortadoğu’ya ağırlık vermeye başladık. Suudi Arabistan, İran, Ürdün gibi bölgelere yatırım yapıyoruz. Yurtiçi piyasasının durgun seyretmesi bizi yatırımdan çok olduğumuz konumu sabitlemeye zorluyor. Üretimde biraz daha otomasyona ağırlık vereceğiz. Kaliteyi artırmak için yeni ürünler katmayı düşünüyoruz portföyümüze. Farklı ülkelerde, Ortadoğu’da farklı projelerde ihracat payımızı artırmak hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullanıyor.

“YILDA 200 ADET TREYLER ÜRETİYORUZ”

Yıllık üretim kapasiteleri hakkında da bilgiler veren Ramazan, “Ürün gamımızda 4 temel ürün bulunuyor. Butik üretim tarzına yönelmiş bir işletmeyiz, yılda 200 adet treyler üretiyoruz. Özellikle gıda taşımacılığına yönelmiş ve bu konuda uzmanlaşmış bir firmayız. Türkiye’nin tüm illerinden müşteri portföyüne sahibiz ama ağırlıklı olarak müşterilerimiz Mersin ve Hatay civarından. Henüz bayilik ağımızı oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuşuyor.

“TERCİH EDİLİYORUZ”

Hasan Ramazan sözlerini şöyle sonlandırıyor: “BRF treyler panelleri yüksek yoğunluklu poliüretan malzemeden yapılan ‘sandviç’ panellerden oluşuyor. Fiberglas CTP levhalar arasında ‘wet on wet’ sistemi ile ısıtmalı yüksek basınçlı presleme metoduyla üretiliyor. Yüksek kalitede, yüksek ısı yalıtımlı, darbelere karşı dirençli ve düşük bakım maliyetli paneller, aracın hafifliği müşterilerimizin BRF tercih etme nedeni oluyor.”

brf-treyler-(8).jpg

AYSUN YAZICI - LOJİSTİK & EKİPMANLAR

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum