Haliç’te 400 milyon Euro’luk yat fuarı

Haliç’te 400 milyon Euro’luk yat fuarı

İstanbul Haliç’te ilk kez düzenlenen Golden Horn Boat Fest’te değeri 400 milyon Euro’yu bulan 73’ü ikinci el toplam 170 tekne görücüye çıktı....

İstanbul Haliç’te ilk kez düzenlenen Golden Horn Boat Fest’te değeri 400 milyon Euro’yu bulan 73’ü ikinci el toplam 170 tekne görücüye çıktı.

Fuarda sergilenen teknelerin fiyatları 4 bin 900 Euro ile 5 milyon Euro arasında değişiyor. 12 Mayıs’a kadar devam edecek fuarda teknelerin yanı sıra sürat motoru, jet ski, tekne ekipmanları ve aksesuarları da yer alıyor. Boyları 3 metre ile 36 metre arasında değişen tekneler, su üstünde de test edilebiliyor.  1 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırımla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlen Golden Horn Boat Fest’i, yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda, ikinci el olarak satışa çıkan ve çoğu iş, sanat ya da magazin dünyasının ünlü isimleri için özel olarak tasarlanan lüks yatlar da yer alıyor.

BUTİK OTEL GİBİ TEKNE

Fuarın en pahalı teknesi 5 milyon Euro’luk satış rakamıyla AZ Marina’ya ait 36 metre boyundaki Smyrna oldu. 36 metrelik teknede 45 metrelik teknede yer alan konforun olduğunu ifade eden AZ Marina’nın sahibi Atilla Kesler, “Teknede 36 kişi aynı anda yemek yiyebiliyor. 6 kişilik jakuzi bulunuyor. Teknemiz 600 metrekarelik butik otel gibi” diye konuştu. Teknenin 11 mil hıza ulaşabildiğini ifade eden Kesler, “Tekne 1 saatte 75-80 litre yakıt tüketiyor. Bu tüketim çok az aslında. Çünkü bir sürat teknesi 1 saatte 350-400 litre yakıt tüketiyor. Teknemiz arabanın 1 haftada tükettiği yakıtı 1 günde tüketse de yine de bu kategoride en az yakıt tüketen tekne konumundayız” diye konuştu.

EN UCUZU 7 BİN LİRA

Fuarda en ucuz tekne olarak göze çarpan Shrimper 12 ile Selah Tersanesi üretimi olan 3,20 metre boyundaki Renny, 7000 liralık fiyatıyla satışa sunuldu. Fuarda; Kamarasız tekneler 5 bin 500 Euro’dan başlarken en ucuz kamaralı tekne 19 bin 900’lık fiyatı ile MMP Yatçılık’ın Stingray 195 RX modeli oldu. 2012 yapımı olan ve sadece 3 ay denizde kalmış 6 metrelik Blue Ray isimli teknenin sıfır fiyatı şu anda 29 bin 900 dolar civarında.

Fuarda özel teknelerle de yer alıyor

FUARDA Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’dan yapımcı Acun Ilıcalı’ya, futbolcu Volkan Demirel’den İş adamı Vural Öğer’e kadar bir çok ünlü isim için hazırlanan tekneler satışa çıktı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un 2008 yılında satın aldığı ve aynı yıl sattığı Sunseeker Predator 52’de fuar alanında ziyaretçiler buluştu. Tekne 3 el değiştirmiş ve satış fiyatı 450 bin Euro. Bir diğer ilgi çeken tekne ise Acun Ilıcalı’ının eski sahibi olduğu Sea Ray 470 model Sundancer adlı tekne. Teknede merkezi ses sistemi,  yüzme bölümleri, hava ve iklim koruma kontrolü, ahşap panjurlar, karbon monoksit monitörler bulunuyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.