Haliç’e iki teklif bir teşekkür

Haliç’e iki teklif bir teşekkür

Ulaştırma Bakanlığı’nın YİD (Yap-İşlet-Devret) modelli ‘Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’ için dün teklifler alındı. 3 teklifin geldiği...

Ulaştırma Bakanlığı’nın YİD (Yap-İşlet-Devret) modelli ‘Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi’ için dün teklifler alındı.

3 teklifin geldiği açıklanan ihalede, Galataport ihalesini alan Doğuş Holding’in evrakının teşekkür mektubu olduğunun görülmesinin ardından, diğer iki teklif sahibi Sembol İnşaat-Ekopark İnşaat-Fine Otelcilik OGG ve Cengiz İnşaat -Taca İnşaat-Galeri Kristal İnşaat OGG’nin belgeleri dikkate alındı. Firmaların belge kontrollerinin ardından teknik şartname uygunlukları da incelenecek; ardından, en geç 10 gün içinde yeterli bulunan firmalar teslim ettikleri 45 yıllık kira bedeli teklif mektuplarının açılması için yeniden davet edilecek.

Açık arttırma oturumunda en yüksek kira bedelini veren firmanın teklifi, Ulaştırma Bakanı’nın onayına sunulacak. Yetkililer, 45 yıl üzerinden hesaplanan kira tekliflerinin yıllık ödeneceğini, ayrıca yapım sürecinde de yıllık kira bedelinin yüzde 10’u kadar kira ödemesi yapılacağını belirttiler. Altyapılar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Metin Tahan, projenin Haliç semtinin tamamını kapsayan bir proje olmadığını belirterek şunları söyledi: “1455 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan gözbebeğimiz Haliç Tersanesi’nin bu kompleksle kesinlikle hiç bir ilgisi yok. Haliç tersanesi 916 no.lu parselde, proje 1045 no.lu parselde; aralarında yaklaşık 600 metrelik bir mesafe olduğunu bilmenizi isterim.  İhaleyi kazanacak firmayla bizzat yerinde çalışmak suretiyle tarihi binalara kesinlikle zarar vermeden, yapacakları projelerini değerlendirdikten sonra ancak yapıma başlanacak. Firma hemen gidip Haliç’e kazma vuramayacak... İlgili kurumların onayını almadan tarihi binaların onarımına başlamak da mümkün değil.”

İKİ OTEL YAPILACAK

Proje, 4 yılı inşaat süresi, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına yap işlet devret modeli ile gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, her biri 70 yat kapasiteli 2 yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, 1000 kişilik cami ve otopark yapılacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.