Hacker'lar lojistik sektörüne dadandı; aman dikkat!

Hacker'lar lojistik sektörüne dadandı; aman dikkat!

Bugün bir lojistik şirketinin web sayfası hackerlar tarafından ele geçirildi, firmanın tüm işlemleri durduğu gibi, bazı müşterileri de dolandırıldı. Hacker saldırılarından nasıl korunacağımızı DOA Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Özkan Doğaner’e sorduk.

Veri ihlali sayısının bir önceki yıla göre yüzde 97 arttığını ve bu durumun önüne sadece veri güvenliğini yüzde yüz sağlayan firmalarla çalışarak geçilebileceğini açıklayan DOA Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Özkan Doğaner, şöyle devam etti:

ozkan-doganer.jpg“Geçen yıl eğitim, teknoloji, sağlık, bankacılık, lojistik ve e-ticaret sektörlerinin öne çıktığı veri ihlallerinden 30 milyondan fazla kişi etkilendi. Bunun nedeni ise veri güvenliği konusunda KOBİ’lerin büyük kuruluşlara kıyasla halen yetersiz kalması. DOA Bilgi Teknolojileri olarak Lojistik sektörünün e-dönüşüm ihtiyaçlarına uygun olarak sunduğumuz Lojisoft; sektöre verimlilik, maliyet avantajı ve veri güvenliği sağlıyor; yerden, zamandan, mekândan ve cihazdan bağımsız olarak kullanıcılarımızın firmalarını yönetebilmelerine olanak sağlıyoruz. Müşteri verilerini günde 5 kez yedekliyor ve bu yedekleri de ayrıca şifreleyerek tutuyoruz. Lojisoft yapısı içinde kullandığımız datacenterlar ile bir cluster yapı içinde çalıştırdığımız Lojisoft Lojistik Yazılımımız bu doğrultuda güvenliği daha da yüksek seviyeye çıkartıyor. 15 yıldır bu konuda en ufak bir problem yaşamadık” dedi.

lojisoft.jpgTürkiye’de ilk lojistik bulut yazılımı olan Lojisoft Lojistik Yazılımları, sektörün hızlı ve yoğun bir şekilde değiştireceğinin de altını çizen Doğaner, “Lojistik yazılımlar içinde yerli ve tek bulut yazılımının Lojisoft olduğunu eklerken, iş hayatında veri güvenliğini ve birçok kolaylığı bir arada sunuyor. İşletmeler mutlaka yüzde 100 veri güvenliği sağlayan markalarla çalışmalı” şeklinde konuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.