Habasit'ten gıdaya özel konveyör bant çözümleri

Habasit'ten gıdaya özel konveyör bant çözümleri

Gıda sektörüne yönelik geniş ürün gamıyla müşterilerine destek veren konveyör bant üreticisi Habasit, beyaz et sektörünün kendine özgü zorluklarını ve imkanlarını iyi bilmesi sayesinde burada da en uygun çözümleri sunuyor.

HabasitLINK® plastik modüler bant grubundan Super HyCLEAN®, beyaz et üretimindeki süreçler göz önünde bulundurularak tasarlandı. Ürün, makina üreticileri ve son kullanıcıların sektörde artan ihtiyaçlarına yönelik yeni çözümler aradıkları bir dönemde geliştirildi.

Ürünün hijyenik tasarımı, maksimum sağlık hizmet standartlarını destekliyor. Yeni plastik modüler kayışda; köşeler, menteşeler ve çubuklar gibi bakteri üremesine uygun yerlerin aksine, çok az çukurlu ve plastik modüller arasında içinde artık birikebilecek boşluklar bulunmuyor.

Yapısı itibarıyla hızlı, rahat ve etkili bir temizliğe imkan veren modüler bant, böylece temizlik maliyetlerinin düşmesine, bununla bağlantılı olarak su gibi doğal kaynakların daha az kullanılmasını sağlarken, çapraz kontaminasyon riskini büyük oranda azaltıyor.

BİRKAÇ SANİYEDE ÇIKARTILIP TAKILIYOR

Firmanın ürün yelpazesi, HabasitLINK modüler bantlar için özel olarak tasarlanan patentli, hızlı kayış açma sistemi Habasit Saniclip'i de içeriyor.

Özellikle beyaz et sanayisi gibi bant temizliğinin sıklıkla yapılması gereken uygulamalarda, kolay pim montajı ve demontajı için önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Klips, ilave bir alet ya da araca gereksinim duymayarak birkaç saniye içinde rahatlıkla sökülüp takılabiliyor.

Her iki ürün birlikte kullanıldığı takdirde, kapsamlı ve kusursuz bir temizliğin ortaya çıkmasını sağlıyor.

habasit-konveyor-bant-001.jpgOPTİMAL HİJYENE OLANAK SAĞLIYOR

Firmanın söz konusu sektörde sunduğu ürünlerden Habasit® Cleandrive, kompleks beyaz et uygulamalarında optimal hijyene olanak tanıyor.

Özel bir termoplastik poliüretan (TPU) formüle ve hijyenik tasarıma sahip bant, gıda işleme için ideal bir kombinasyon sunuyor.

TPU formülün hidroliz ve mikrop direnci yeteneği sayesinde mikrop oluşumunun önüne geçiliyor ve her gün sıcak su ve sert kimyasallarla yıkanmaktan kaynaklanan malzemedeki bozulmalara ve yıpranmalara karşı dayanıklı hale getiriyor.

“SEKTÖRDEKİ FABRİKALARIN HER NOKTASINA UYGUN ÜRÜNLERİMİZ VAR”

Beyaz et tesislerinde kırmızı et tesislerinden çok daha fazla katma değerli süreç olduğuna dikkat çeken Habasit Türkiye Gıda Sektör Yöneticisi Yöneticisi Özgür Cavlı, “Süpermarkete gidin ve etrafınızda ne kadar tavuk ürünü olduğuna bir bakın. Dilimlenmiş, nugget, pane olan/olmayan, kesilmiş/kesilmemiş, pişirilmiş, kemiksiz, marine, baharatlı… Beyaz et için süreç çok daha karmaşık ve Habasit, fabrikanın her noktasında var olabilecek kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip.” diyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.