Gürcistan karayolu komple ve parsiyel TIR taşımacılığı

Gürcistan karayolu komple ve parsiyel TIR taşımacılığı

Gürcistan’a yapılan nakliye çalışmalarında talep edilen ve sıklıkla kullanılan taşıma yöntemi standart tenteli komple tır nakliyesi olsa da parsiyel ve kargo grubu yük taşıma talepleri de azımsanamayacak boyutlarda yer almaktadır.

Ülkemizin kuzey doğu sınır komşusu olup aynı zamanda Asya ülkelerinin tamamına açılan kapı durumunda bulunan Gürcistan ile ticari ilişkilerimiz son dönem itibarı ile daha önce ki dönemlerde hiç yaşanmamış oranda yoğunluk göstermektedir. Bu yoğunluğa bağlı olarak yük taşıtmak üzere talep edilen araç sayısını neredeyse tamamen karşılayabilecek yeterliliğe sahip bulunan lojistik firmalarımız bünyelerinde çalıştırdıkları Türk plakalı taşıma araçlarına ilaveten Gürcistan plakalı araçlar ile de destek hizmeti almaktadır.

Gürcistan’a yapılan nakliye çalışmalarında talep edilen ve sıklıkla kullanılan taşıma yöntemi standart tenteli komple tır nakliyesi olsa da parsiyel ve kargo grubu yük taşıma talepleri de azımsanamayacak boyutlarda yer almaktadır. Gürcistan nakliye firmaları ile işbirliği içerisinde hareket ederek gelen tüm taleplere olumlu yönde yanıtlar veren Türk lojistik firmaları iki ülke arasında düzenli lojisitk destek hizmetleri sunmaktadırlar.

Uzun yıllardan bu yana Türkiye-Gürcistan arası taşımacılık hizmetleri sunmakta olan firmalardan biri olan Mersin Nakliyat İstanbul, İzmir, Konya ve Gaziantep gibi illerimizde bulunan ve Mersin ilimizde ki merkez ofise bağlı olarak çalışan şubeleri ile ülkemizin tüm şehirlerinden yükleme yapacak donanıma sahip taşıma araçları ile düzenli olarak Gürcistan komple tır nakliye, parsiyel taşımacılık hizmetleri, frigo tır taşıma ve konteyner nakliyesi gibi alanların tamamında kaliteli hizmet esasına dayalı çalışmalarını sürdürmektedir.

Türkiye’den Gürcistan’a yapılmakta olan ihracat ve transit kapsamlı yük taşımacılığında ağırlığı 25 tona kadar ulaşan ticari ve gümrüklü her türlü ürünün nakliye işlemleri gerekli evrak düzenlemeleri yapılmış şekilde yapılmaktadır. Gürcistan nakliye hattında sefer yapan taşıma araçları ülkemizin tüm bölgelerinden Gürcistan şehirlerine ortalama 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde ulaşım teslimat yapabilmektedirler.

İki ülke arasında genel itibarı ve sıklıkla kullanılan sınır geçişi Sarp sınır kapısı üzerinden sağlanmaktadır. Hopa ilçemizde bulunan Sarp sınır kapısı konunun başında da bahsettiğimiz üzere aynı zamanda tüm Asya ülkelerine de açılan sınır kapısı durumunda olması münasebetiyle yılın neredeyse tüm zamanlarında yoğunluk yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Standart yük yüklü bulunan araçlar geçişte sıraya takılmakta olsalar da hassas ürün taşıyan araçlar beklemeye takılmaksızın yola devam etmektedirler.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin nakliye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.