Gürbulak’ta yakıt satışı bu gece başlıyor

Gürbulak’ta yakıt satışı bu gece başlıyor

İran ile Türkiye arasında 15 Ocak’ta tarihinde yapılan anlaşmaya göre, 1 Şubat’tan itibaren, İran’ı transit geçecek olan Türk araçlarının, depolarında...

İran ile Türkiye arasında 15 Ocak’ta tarihinde yapılan anlaşmaya göre, 1 Şubat’tan itibaren, İran’ı transit geçecek olan Türk araçlarının, depolarında var olan mazot miktarları ölçülmeksizin mühürlenerek geçişlerine izin verilecek. Bu kapsamda, 31 Ocak Cumartesi günü saat 22.00’dan itibaren “Türk ihraç ürünü taşıyan ve Gürbulak’tan çıkış yapacak olan araçlara” Gürbulak Sınır Kapısında akaryakıt satışı işlemleri başlayacak.

Satışlar, Türk Lirası cinsinden ve peşin olarak yapılacak. KDV’siz ve ÖTV’siz satışı yapılacak olan yakıtın litre satış fiyatı döviz kuruna bağlı olarak değişecek olmasına rağmen bugün için 1,2033 TL olarak belirlendi. Her bir araç en fazla 550 litre mazot satın alabilecek. Frigorifik araçların frigo ünitesi standart depoları için çekiciye verilecek miktarı aşmayacak şekilde ayrıca yakıt verilebilecek. Her bir aracın yakıt dolum işlemi ortalama 6 dakika sürecek. İran tarafınca yapılacak mühürleme işlemi, mazot depolarının mühürlemeye uygun hale getirilmiş olması şartıyla sadece depo kapağına uygulanacak. Türk ihraç ürünü ile Gürbulak sınır kapısından çıkış yapacak tüm araçlar yakıt alma hakkına da sahip olacak.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.