Güralp Vinç’ten lojistik sektörüne özel ürünler

Güralp Vinç’ten lojistik sektörüne özel ürünler

Lojistik sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Güralp Vinç, senenin ortalarında 20’lik veya 40’lık konteyner elleçleme sistemlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor…

Kaldırma, taşıma, otomasyon sistemlerinde Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden biri olan Güralp Vinç ve Makina Konstrüksiyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, lojistik sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şirketin yeni konteyner elleçleme sistemlerinin, senenin ortalarında piyasadaki yerini alacağını duyuran Marmara Bölge Müdürü Ali Durgut, 20’lik veya 40’lık konteyner ataçmanlarının projelerinin son aşamaya geldiğini söyledi.

İZMİR’DEN 46 ÜLKEYE İHRACAT
1991 yılında kurulan Güralp Vinç’in  İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara ve Konya olmak üzere beş bölgede faaliyet gösterdiğini belirten Ali Durgut, ürünlerinin tamamını İzmir Torbalı’daki 35 bin dönüm arazi üzerinde kurulu fabrikalarında yaptıklarını dile getirdi. Yaklaşık 46 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Durgut, “Üretimimizin yüzde 35’ini ihraç ediyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında Almanya, Polonya, Belçika, Romanya gibi Avrupa Birliği ülkeleri ön plandadır. İhracatını her geçen gün artıran Güralp Vinç, son yıllarda büyük başarılara imza atmıştır. Angola, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Filistin, Güney Afrika, Irak, İran, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kuveyt, Libya, Lübnan, Lüksemburg, Makedonya, Mısır, Rusya, Senegal, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün olmak üzere Ortadoğu, Arap ve Avrupa ülkelerine yaptığı ihracatla dikkatleri üzerimize çekiyoruz. Yurtdışında çeşitli ülkelerde kurduğumuz ve kuracağımız iş birlikleri ile de ihracatta büyük bir atılım içinde olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

AR-GE ÇALIŞMALARINI GELEN TALEPLER YÖNLENDİRİYOR
Şirketin yeni konteyner elleçleme sistemlerinin, senenin ortalarında piyasadaki yerini alacağını kaydeden Ali Durgut, 20’lik veya 40’lık konteyner ataçmanlarının projelerinin son aşamaya geldiğini söyledi. Durgut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elektrikli çift giriş ve monoray olmak üzere kaldırma makineleri ve vinç sistemleri üretiyoruz. Bir tonluk ekipmanlardan 200 tonluk ekipmanlara kadar geniş bir üretim aralığımız var. Bunun yanı sıra hafif vinç sistemleri, zincirli kaldırma makineleri, yük kabinleri ve otomasyon sistemleri gibi alanlarda müşterilerimize çözümler sağlıyoruz. Kaldırma sistemleriyle birlikte otomasyon sistemleri uygulamaları da yapıyoruz. Örneği galveniz tesisi otomatik vinç sistemleri, depo-raf sistemleri ya da prosese bağlı olarak farklı otomasyona yönelik uygulamalarımız var. Gelişen teknolojiyle birlikte işletmelerin kapasite talepleri günden güne artıyor. Bu konuya ilişkin olarak da kendi Ar-Ge grubumuzla mevcut taleplere özel çözümler yaratıyoruz. Özellikle lojistik sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Konteyner elleçleme sistemleriyle ilgili 20’lik veya 40’lık konteyner ataçmanlarının projeleri tamamlandı. Bu ürünlerimiz de 2015’in ortalarında piyasadaki yerini alacak.”

“1991 YILINDA SATILAN ÜRÜNÜN
YEDEK PARÇASINI BİLE SAĞLIYORUZ”

Özellikle etkili oldukları 5 bölgede satış ve satış sonrası servis organizasyonumuz tam faaliyet yürüdüğü için müşterilerine her zaman yakın hizmet verdiklerine dikkat çeken Durgut, bu avantajın kendilerini rakiplerinize göre bir adım önde tuttuğunu ifade etti. Firma bünyesinde 9 gezici servis araçlarının bulunduğunu dile getiren Durgut, “Bu servis araçlarımızla müşterilerimize hem servis hem de periyodik bakım hizmeti vererek ürünlerimizdeki olası arıza ya da aksamaları da önceden gideriyoruz. Firmamız yasal gereklilikler gereği olan 10 yıl yedek parça bulundurma zorunluluğunun çok ötesinde, kurulduğu 1991 yılında satışı gerçekleşmiş ve çalışması devam eden ürünlerine yedek parça ve hizmet sağlayarak hizmet kalitesini üst düzeye çıkardı” dedi.

“ÇALIŞMA BAKANLIĞI YETERSİZ KALIYOR”
Sektörün en büyük düşmanının “merdiven altı” olarak tabir edilen kayıtdışı ve kalitesiz üretim olduğunu söyleyen Ali Durgut, çözüm olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı gösterdi: “Sektörümüzde maalesef denetimsizliğin getirdiği, ‘merdiven altı’ diye tabir edilen bir üretici fazlalığı var. Şu an Türkiye’de “vinç yapıyorum” diyen 300’e yakın firma var. Dolayısıyla da her “vinç yapıyorum” diyene güvenmemek gerekiyor. Vinç ve taşıma-kaldırma ekipmanları işletmelerde kritik öneme sahiptir. Denetimsiz üretim ve düşük kalite gibi durumlarda işletmecinin hem malı hem de çalışanlarının canı tehlikeye girer. Güralp Vinç olarak biz, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) ve Elektrikli Vinç İmalatçıları Birliği Derneği  (TEVİD) gibi bağlı bulunduğumuz derneklerle, vinç alımında dikkat edilmesi gereken hususları tüketicilerimizle, son kullanıcılarla ve fabrikaların teknik satın alma birimleriyle çalışma faaliyetleri yürütüyoruz. Yakın bir zamanda bir çalıştay ortamında bu faaliyetlerimizi daha da ilerleterek sürdüreceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın denetimleri yetersiz. Bu denetimlerin sıklaştırılıp, işletmelerde risk unsuru olan vinç ekipmanlarında görülen eksiklikler varsa o işletmenin çalışmaması için yaptırımlar uygulanması gerekiyor. Merdiven altı üretimin önüne ancak bu şekilde geçilebilir.”

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.