Günaydın Group'un tedbir kararı kaldırıldı

Günaydın Group'un tedbir kararı kaldırıldı

Yarım asrı deviren İzmirli lojistik devi Günaydın Group için mahkeme verilen 3 aylık geçici mühlet kararını kaldırdı. Bu kararla birlikte, verilen tedbir kararı ile hacizlere karşı koruma alınan şirket için de zorlu bir süreç başlamış oldu.

TÜRKİYE’NİN önde gelen şirketlerine lojistik hizmeti sunan Günaydın Group geçen Eylül sonunda konkordato talep etti. İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme 3 aylık geçici mühlet vermişti. Kesin mühlet için yargılama sürerken mahkemeden dün önemli bir karar çıktı.

KOMİSERLERİN GÖREVİ DE SONA ERDİ

Mahkeme, dün görülen duruşmada, 3 aylık geçici mühlet kararı kaldırıldı. Ek mühlet vermeyen mahkeme, konkordato komiseri atamasını da iptal etti.  Karara, davacı şirket avukatlarının itiraz hakkı var.

EK SÜRE TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Firma olarak 50 yılı aşan bir geçmişimiz var. Bugüne dek birçok krize göğüs gerdik ve bunlardan da başarıyla çıktık. Günaydın Group olarak, konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuş ve mahkemeden 3 aylık geçici mühlet almıştık. Dün görülen davada ek süre talebimiz reddedildi. Ancak şirketin iflası yönünde herhangi bir karar verilmedi. Sadece konkordato ve tedbir kararı kaldırıldı. Bu karar karşısında itiraz hakkımızı da kullanıyoruz. Şirketimiz bu süreci de atlatacak güce ve kararlılığa sahiptir" dedi.

2 BİN TIR HİZMET VERİYORDU

Bünyesinde 2 bin TIR ve 2 bin 500’e yakın çalışan bulunan Günaydın Group’un temelleri 50 yılı aşkın bir süre önce atıldı.

Dinçer GÖKÇE - HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum