Gümrükte takılan araçlar 450 bin yerine 90 bin TL'den başlıyor

Gümrükte takılan araçlar 450 bin yerine 90 bin TL'den başlıyor

İşte ilginizi çekebilecek bazı araçların fiyatları… 2006 Model, otomatik vites Jeep Grand Cherokee 250 bin TL’den, 2008 model otomatik vites Audi Q7 Quattro 198.750 TL’den, 2006 model manuel vites Peugeot 307 SW 68 bin TL’den satışa sunuluyor.

Araç sahibi olmak, artık eskisinden daha da büyük önem taşıyor. Toplu ortamlarda bulaşma riski daha da yüksek olan covid 19 virüsü sebebiyle birçok kişi toplu taşımacılık kullanmayı bırakarak özel aracıyla seyahat etmeye başlıyor. Aracı olmayanlar ise en uygun koşullarla araç alabilmenin yollarını arıyor. Bu esnada devreye, uygun fiyatları ile e-ihale yoluyla satışlan araçlar giriyor.

E-ihale İle Araç Satışı Nedir?

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen eşyanın satışlarının elektronik ortama taşınarak satışlara katılan kişi sayısı ile rekabetin daha da arttırılması ve bu suretle tasfiyelik eşyadan elde edilen gelirlerin artırılması amaçlanıyor. E – ihale kanalı ile satışa çıkartılan bu araçlar piyasanın çok çok altında fiyatlarla alıcılarla buluşuyor. Bu araçları satın alabilmek için, www.eihale.gov.tr adresine üye olarak ihalelere katılım sağlamak gerekiyor.

İhalelere katılarak teklif verebilmek için yalnızca üyelik yetmiyor, aynı zamanda bu araçları satın almak isteyen kişilerin, üye olduktan sonra Vakıfbank, şubelerinden ya da bu bankaların internet şubelerinden almak istedikleri araç için belirlenen teminat bedelini yatırmaları gerekiyor. Bu teminat tutarı, alınacak aracın %10’u olarak belirleniyor. Sisteme üye olmak içinse üyelik bedeli ödemek gerekmiyor.

E-İhalelere Kimler Katılabiliyor?

E-ihalelere katılacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. 18 yaş altı kişilerin sisteme üyeliği dahi mümkün olmuyor. Teklif verme esnasında her teklifin bir öncekinden daha yüksek olması gerekiyor ve teklifler 100 ve 100’ün katları şeklinde artırılabiliyor. İhaleler kapalı teklif usulüne göre yapılıyor. İhaleye verilen teklifler veri tabanında şifrelenmiş bir şekilde tutuluyor ve ihale sonlanana kadar herhangi bir üçüncü kişi bu tekliflere erişemiyor.

İhaleler yayın için onay verildikleri günün ertesi saat 12:00’da başlayıp 7 gün sonra saat 12:00’da sonlanıyor. Satışı yapılacak olan aracın ihale bitiş saatine kadar yeter teminat bulunması halinde teklif verilebiliyor. İhale bitimine 1 saatten az kala verilen her teklif tüm üyeler için ihale süresini 30 dk, ikinci ve üçüncü teklifler 15 er dk. uzatıyor. İhalelerin süresi en fazla 1 saat uzayabiliyor.

E-İhale İle Satılan Araçların Fiyatları Ne Oluyor?

E-ihale yoluyla satılan araçların fiyatı modeline ve üretim yılına göre değişkenlik gösteriyor. Örnek vermek gerekirse;

2006 Model, otomatik vites Jeep Grand Cherokee 250 bin TL’den

2008 model otomatik vites Audi Q7 Quattro 198.750 TL’den

2006 model manuel vites Peugeot 307 SW 68 bin TL’den satışa sunuluyor.

EKOAYRINTI.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.