Gucci’ye bile elektrikli araç sattı

Gucci’ye bile elektrikli araç sattı

BD Otomotiv, 2 yıldır dönüşümlerini İtalya’da gerçekleştirdiği ve Avrupa’da şu ana kadar 250 adet sattığı 5 elektrikli hafif ticari modeli Türkiye’de...

BD Otomotiv, 2 yıldır dönüşümlerini İtalya’da gerçekleştirdiği ve Avrupa’da şu ana kadar 250 adet sattığı 5 elektrikli hafif ticari modeli Türkiye’de de satışa sundu. BD Otomotiv, bu yıl içinde elektrikli belediye otobüsü ve BYD’nin elektrikli binek otomobillerini de getirmeye hazırlanırken, lüks elektrikli Fisker Karma’ları da Mayıs ayından itibaren ilk sahiplerine teslim etmeye başlayacak. Boyner, ayrıca bir Amerikan elektrikli bisiklet firmasıyla da distribütörlük anlaşması yaptı.

Dönüşüm Türkiye’de

BD Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Osman F. Boyner, İtalya’da ortağı olduğu mühendislik firmasında dönüşümleri gerçekleştirilen elektrikli hafif ticari araçların ilk teslimatlarına gelecek ay başlayacaklarını belirterek, “2 yıldır Fiat Fiorino, Renault Kangoo, Fiat Scudo, Renault Trafic ve Fiat Ducato modellerini elektrikliye çevirip Avrupa’ya satıyoruz. Şu ana kadar sattığımız araçlar 10 milyon kilometre yaptı. Türkiye’de de ilk etapta lojistik firmalarına bu araçları satıyoruz. Bu araçların elektrikliye dönüşümlerini yıl sonuna doğru Türkiye’de de yapacağız” dedi. Boyner, geçtiğimiz günlerde Gucci’nin İtalya mağazalarına da 2 adet elektrikli ticari araç verdiklerini hatırlattı.

Dolmuşçularla görüşüyoruz

Sattıkları araçların fiyatının, aylık yakıt giderleri de hesaba katıldığında lojistik firmalarının halen kullandığı konvansiyonel araçların bir miktar üzerinde yer aldığını ifade eden Boyner, şöyle konuştu: “Pili biz kiralıyoruz. özellikle filo alımı gerçekleştiren firmalara şarj ünitesini biz kuruyoruz. Hatta kullandıkları elektriği bile biz veriyoruz. Bu ticari araçların koltuklu versiyonlarını da satışa sunacağız. Bunun için dolmuşçularla görüşmeler yapıyoruz. Sonuçta araçlarını kullandıkları mesafe ve bekleme süreleri, elektrikli araç için çok uygun. ”

BYD’nin ürettiği ve Çin’deki bazı belediyelerde kullanılmakta olan elektrikli belediye otobüslerini de Türkiye’ye getireceklerine değinen Boyner, “K9 modeli otobüsün test için bir örneğini, eylül ayı başında Türkiye’ye getireceğiz. İstanbul Belediyesi ile görüşmelerimiz var” diye konuştu.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.