Green Lojistik ile depolar dijital ortama girdi

Green Lojistik ile depolar dijital ortama girdi

Türkiye'nin her noktasında kiralık veya satılık depo arayanlarla depo sahiplerini kurduğu dijital platformda buluşturan Green Lojistik Danışmanlık, hiç tanıtım yapmadan 2 ayda platforma kayıtlı depo sayısını 227'ye ulaştırdı.

Green Lojistik Danışmanlık, Türkiye'nin her yerinde kiralık ve satılık depo arayanların doğrudan depo sahiplerine ulaşabileceği bir dijital platform kurdu. Depokirala.com adıyla faaliyete başlayan platform, Türkiye'nin lojistik depo pazarı olmayı hedefliyor.

Yaklaşık 25 yıldır lojistik sektörünün içinde olduğunu dile getiren Green Lojistik Danışmanlık Genel Müdürü Osman Doğrucu, "Son bir yıldır depokirala.com üzerinde çalışıyoruz. Türkiye'de soğuk hava, kuru depo, antrepo, açık depo, donuk depo isimleri altında 10 bin dolayında ticari depo olduğunu hesaplıyoruz. Fakat Türkiye çapında bir depo envanteri olmadığı için kesin rakamları ifade edemiyoruz. Devlet kurumları da dahil hiçbir kurumun elinde nerede, ne kadar depo olduğuna dair bilgi yok. Hazırlıkları süren Lojistik Master Planı'nda umarız bu eksiklik giderilir. Biz bu alanda boşluk gördüğümüz için, Türkiye'nin en büyük depo veri tabanını oluşturma amacıyla yola çıktık. Henüz lansman bile yapmadık ama oldukça hızlı yolaldık" diye konuştu.

Platformun lojistik depolarını kiralamak ve satın almak isteyenlerle, deposunu kiraya vermek veya satmak isteyenleri doğrudan buluşturduğunu anlatan Doğrucu, "Depolama veya lojistik depo ihtiyacı olanlar harita üzerinde tüm Türkiye'de il ve ilçe bazında ve depo türlerine göre arama yapabiliyorlar, seçtikleri depoları kıyaslayabiliyorlar. Depo sahibi ile direkt pazarlık yapabiliyorlar. Bu hizmetlerin hepsi ücretsiz" dedi. Platformun gelirlerini deposunu ön plana çıkarmak isteyenlerden, reklam verenlerden sağlayacağını dile getiren Doğrucu, "Ayrıca uzmanlarımız isteyenlere uygun depo konusunda belirli bir ücret karşılığında depo expertiz raporu hizmeti sunacaklar. Lojistik yatırımların maliyeti yüksek olduğundan bu bedeller rahatsız edici boyutta olmayacak" diye konuştu.

Platforma kayıtlı depo sayısı 2 ayda 227'ye ulaştı

Hiç tanıtım yapmadıkları halde 2 ayda platforma kayıtlı depo sayısının 227'ye ulaştığına dikkat çeken Doğrucu, "En çok İstanbul'dan depo kayıtlı. 6 ay sonunda bin depoya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Depokirala.com'un ayrıca bir depo tedarikçileri listesi ve bir de Bilgi Bankası kısmı bulunduğunu söyleyen Doğrucu, "Dileyenler burada lojistik konusundaki çeşitli sunumlara, çatıcı, güvenlikçi, rafçı gibi lojistik depo tedarikçilerine ulaşabilecek. Yani sadece depo kullanmak isteyen değil, depo yaptıracak, raf yaptıracak , donanım temin edecek olanlara da hizmet verecek" diye konuştu.

Türkiye'de ilk ve tek platform

Genel e-ticaret sitelerinde uçaktan iğneye kadar her şeyin satıldığını belirten Osman Doğrucu, "İnsanlar artık kategori marketlere yöneliyorlar. Gayri menkul sitelerinin yelpazesi de çok geniş. Bizim platformumuz ise sadece lojistik depo üzerine uzmanlaşmış durumda. Zamanla burada Türkiye bazındaki depoların datasına da ulaşmış olacağız. Bölge depoların büyüklükleri, fiyatları burada görülebilecek. Biz emlakçılık yapmıyoruz ama emlakçılar bizim sitemize girip kendi depolarını tanıtabilecekler. Bu kapsamda bazı kurumsal markalarla görüşmelere başladık. İngilizce versiyona da geçişle birlikte şu an Türkiye'de bir ilk ve tek olan platformumuzun önemli bir işlevi yerine getireceğini düşünüyoruz" dedi.

depokirala.png

'Depoları lojistik 4.0'a hazırlıyoruz'

Depolama konusunda 25 yıldır çalıştığını belirten Doğrucu, "İşimiz depo kurmak ve işletmek. Çeşitli perakende markalarına 15 taneden fazla dağıtım merkezi açtım. 7 yıl önce de Green Lojistik Danışmanlık şirketini kurdum. Sektörümüzde danışmanlık yeni oturan bir kavram. Şu anda otomotiv sektörü, perakende, kahverengi eşya sektörlerinin tanınmış markalarına yönelik 10'a yakın lojistik optimizasyon projesi yürütüyoruz. Depolama ve nakliye firmalarının sistemlerini yeniliyoruz. İnsan kaynaklarından yazılıma, raf düzeninden donanıma hepsini yeni entegre bir lojistik sistem haline getiriyoruz. Otomatik, barkodlu sisteme geçiriyoruz. Firmaların Lojistik 4.0'a yönelik altyapısını hazırlıyoruz. Bu sürecin ilk aşamasını hayata geçiriyoruz"dedi.

Ahmet USMAN - DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.