Göz Kamaştıran Tasarımıyla   Yeni BMW 420i Gran Coupé Türkiye’de

Göz Kamaştıran Tasarımıyla Yeni BMW 420i Gran Coupé Türkiye’de

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupé modeli Yeni BMW 420i Gran Coupé, geniş böbrek ızgarası, göz alıcı coupé tasarımı ve öncü teknolojileriyle Borusan Otomotiv showroomlarındaki yerini aldı.

Coupé ve Cabrio versiyonlarının tanıtılmasının ardından BMW tutkunlarının merakla beklediği Yeni BMW 420i Gran Coupé; sürüş dinamikleri, keskin hatları, şık tasarımı ve iç mekandaki premium detayları ile kullanıcılarına büyüleyici bir sürüş deneyimi sunmak üzere yollara çıkmaya hazırlanıyor.

Daha Uzun, Daha Yüksek ve Daha Geniş

Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin özgür karakteri, dış tasarımında da kendini belli ediyor. 4783 mm uzunluğu, 1852 mm genişliği ve 1442 mm yüksekliğiyle Yeni BMW 420i Gran Coupé, bir önceki nesline göre 143 mm daha uzun, 27 mm daha geniş ve 53 mm daha yüksek. Ayrıca 2856 mm uzunluğundaki aks mesafesi de önceki jenerasyona göre 46 mm daha uzun olmasıyla dikkat çekiyor. Yeni BMW 420i Gran Coupé ile genişleyen 4 kapılı coupé tasarımı, kullanıcılarına iç mekânda daha cömert ve çok yönlü bir alan sunuyor. 470 litrelik bagaj hacmine sahip modelin arka koltukları katladığında ise bu hacim 1290 litreye kadar çıkabiliyor.

Zarif Silüetiyle Etkileyici Tasarım

Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin geniş yekpare böbrek ızgarası ön tasarımının en önemli unsuru olarak kendini gösteriyor. Böbrek ızgarasının yanlarında yer alan LED farlar modelin modern görünümünü kuvvetlendirirken, opsiyonel olarak BMW Laserlight da tercih edilebiliyor. Estetik L-şekilli ışık çubuklarına sahip karartılmış LED stopları ile Yeni BMW 420i Gran Coupé çarpıcı dış tasarımını tamamlıyor. Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin keskin çizgilere sahip göz kamaştıran yan profili, sportif ve bir o kadar da zarif tasarımıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda, çerçevesiz kapı camları, yere yakın ve kaslı gövdesi Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin sportif unsurları arasında yerini alıyor.

yeni-bmw-4-serisi-gran-coup-1.jpgBirinci Sınıf Ambiyans, Üst Düzey Sürüş Keyfi

Sunduğu üst düzey sürüş keyfiyle Yeni BMW 420i Gran Coupé, kullanıcılarını sürücü kapısından içeriye baktıklarında bir önceki jenerasyona göre tamamen değişen bir iç mekân ve en son teknoloji ürünü özellikleri ile karşılıyor. Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin yüksek şekilde konumlandırılan orta konsolu, kabin tasarımının merkez noktası. Orta konsolun yüksek pozisyonunun devamlılığı ise gösterge paneli ve kapı panellerinin de yüksek bir şekilde konumlandırılmasıyla sağlandı. Bu yüksek tasarım unsurları sayesinde sürücüler koltuğa oturduklarında, kendilerini adeta bir kozanın içindeymişçesine sıcak ve güvenli bir ortamda hissediyor. Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin opsiyonel olarak tercih edilebilen donanımları arasında iç mekân için gösterge panelinde Sensatec veya deri kaplama ve Harman Kardon Surround ses sistemi yer alıyor.

Verimli Benzinli Motor ve Yüksek Performans

Yeni BMW 420i Gran Coupé; 170 bg güç ve 250 Nm tork üreten 1.6 litrelik 4 silindirli verimli benzinli motoruyla BMW genlerine yakışır bir performans ortaya koyuyor. Ortalama 8.1-7.3 lt/100 km yakıt tüketim verisine sahip olan model; 8.6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor.

Yeni BMW 420i Gran Coupé’nin neredeyse 50:50 olan dengeli ağırlık dağılımı ve üstün aerodinamik detayları yol tutuş yeteneklerini en üst seviyeye çıkarıyor. Gövde yapısındaki güncellemeler ve geliştirilen aerodinamik özellikler modelin sürtünme katsayısını bir önceki jenerasyonuna göre 0.02’i azaltarak 0.26 seviyesine taşıyor.

yeni-bmw-4-serisi-gran-coup-2.jpgYüksek Teknolojiye Sahip İç Mekân

En son teknolojileriyle dikkat çeken Yeni BMW 420i Gran Coupé’de BMW Live Cockpit Professional standart olarak sunuluyor. 12,3 inç boyutunda dijital gösterge paneli ve 10,25 inç boyutunda yüksek çözünürlüklü multimedya ekranıyla BMW Live Cockpit Professional hem göze hem de kullanışlılığa hitap ediyor. Yeni BMW 420i Gran Coupé’de bulunan BMW İşletim Sistemi 7 sayesinde sürücüler multimedya ekranının temalarını özelleştirebiliyor, BMW Akıllı Kişisel Asistan’a ulaşabiliyor.

M-Sport Tasarımıyla Maksimum Dinamizm

Türkiye’de M-Sport tasarım seçeneğiyle satılacak olan Yeni BMW 420i Gran Coupé, sportif görünümlü dış parçalarının yanında, kullanıcısına standart olarak Elektrikli Cam Tavan, Isıtmalı Ön Koltuklar, Sürüş Asistanı ve Park Asistanı gibi üst düzey konfor ile kullanışlılığı bir arada sunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.