Google'dan sürücüsüz otomobil

Google'dan sürücüsüz otomobil

Arama motoru Google şaşırtıcı teknolojik sürprizlerine bir yenisini daha ekledi. 2010 yılından beri üzerinde çalıştığı sürücüz otomobil projesini...

Arama motoru Google şaşırtıcı teknolojik sürprizlerine bir yenisini daha ekledi. 2010 yılından beri üzerinde çalıştığı sürücüz otomobil projesini tamamlayan Google bu sayede hem engellilerin araç kullanmasını sağlamayı hem de trafikte geçirilen süreyi en verimli hale getirmeyi planlıyor.

Şu an sadece Florida, Kaliforniya ve Nevada eyaletlerinde denen araç, test sonuçlarına göre geliştirilmeye devam ediyor. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda geliştirilen sürücüsüz arabada Google için en önemli detay, sürücü koltuğuna oturacak kişinin tepkilerini tam olarak alabilmek.

Sürücüsüz otomobiller yapay  beyinle aracın yakınındaki cisimleri algılıyor ve direksiyondaki kişinin hareketlerini taklit ediyor. Eller ve ayaklar kullanılmadan, verilen talimatlar yardımıyla kendi kendine giden otomobiller dünyanın birçok yerinde sokakta yürümekte bile zorlanan engelliler için çözüm olabilir.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.