Google ve Yahoo’yu Adanalı Temsa taşıyor

Google ve Yahoo’yu Adanalı Temsa taşıyor

Yıla rekorla başlayan Temsa Global, bu yıl özellikle ihracata ağırlık vermeyi hedefliyor. Fransa’dan sonra ikinci büyük ihracat pazarı olan Amerika için...

Yıla rekorla başlayan Temsa Global, bu yıl özellikle ihracata ağırlık vermeyi hedefliyor. Fransa’dan sonra ikinci büyük ihracat pazarı olan Amerika için yeni bir model daha geliştiren Temsa, Kanada’ya da açılmaya hazırlanıyor

Türkiye’nin önemli otobüs üreticilerinden Temsa Global, otomotivin en önemli kalelerinden ABD’yi fethetmiş gibi görünüyor. Bu pazarda yıllık 200 adetlik satışa ulaşan ve Yahoo, Google, Fecabook gibi şirketlerin çalışanlarını bile taşımaya başlayan Temsa, 2014’te Kanada pazarına girmeye de hazırlanıyor.

İlk kez 2010 yılında küçük adetler ve tek modelle Amerika pazarına giren Temsa Global, geçtiğimiz günlerde bu pazara yönelik olarak geliştirdiği üçüncü modelini de tanıttı. ABD’de satılan TS30 ve TS35 modelleriyle bu pazarda kendi segmentinde yüzde 9 pazar payına ulaşan Temsa, yeni TS45 ile bunu artırmayı hedefliyor. Teknoloji devleri Facebook, Google ve Yahoo’nun yeni başlattığı personel servisi uygulamasında da kullanılmaya başlanan Temsa otobüsleri, yakın zamanda Kanada yollarına da çıkmaya hazırlanıyor. Temsa, Ford Transit Connect’in Türkiye’deki üretiminin bitmesi ve Fiat Doblo’nun Amerikan versiyonun yıl sonuna hazırlanması nedeniyle Amerika’ya otomotiv ihracatı yapan tek üretici durumunda.

Temsa Temsa Global Genel Müdürü Dinçer Çelik “ABD’de en sevilen markalardan biriyiz. 2010 yılından bu yana bu pazardayız. Geçen yıl 200 adet sattık. Bu yılki hedef 360 adet” dedi.

Hedef 100 milyon dolar

Geçen yıl bu ülkeye ihracatlarının 50 milyon dolara ulaştığını, bu yıl ise hedeflerinin 100 milyon dolar olduğunu belirten Çelik, “Fransa’dan sonra bizin en büyük ikinci ihracat pazarımız ABD oldu. 2010’dan bu yana toplam 130 milyon dolarlık ihracat yaptık” diye konuştu. San Fransisco’da Yahoo, Google ve Facebook’un personeli için servis uygulaması başlattığını vurgulayan Çelik “Servis işi için de Temsa otobüslerini tercih ediyorlar. Bu iki şirkette şu anda 15 aracımız var. Bu yıl araç sayısı daha da artacak” diye konuştu.

Fransa’nın ihracatta en büyük pazarları olduğunu, İtalya, İngiltere ve İsrail’de de iyi durumda olduklarını anlatan Dinçer Çelik, “Fransa’da pazar payımız yüzde 10’un üzerinde. Yeni pazar hedeflerimiz var. Baltık ülkeleri ve Kanada’ya da başlayacağız. Ayrıca Avenue modelinde Avrupa’ya uygun versiyonlar hazır. Bu yıl ihracatta yüzde 25’lik artış hedefliyoruz” dedi.

‘Satılık değiliz, ortaklık olabilir’

Temsa’nın şu an satılık olmadığını, ancak bazı konularda işbirliği ve ortaklığa açık olduğunu kaydeden Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, “Bazı konularda işbirliğine ihtiyacımız olabilir. Proje ortaklıkları, belirli pazarlara yönelik ortak geliştirme yapabiliriz. Henüz bir görüşmemiz yok. Hedefimiz 2015 sonunda tüm segmentlerde ana oyuncu olmak” dedi.

Geçen yıl ilk kez kar ettiklerini, bu yılın ocak ayına da piyasadaki dalgalanmalara rağmen “10 yılın rekoru”nu kırarak başladıklarını ifade eden Çelik, “Geçen yıl 1.800 otobüs ve midibüs ürettik. Yüzde 30’u ihracata gitti. 2014 satışlarımızın beşte birini ocak ayında yaptık zaten. 2014’ü geçen yıldan daha yüksek adetlerle bitirebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Nissan, Qashqai’ye sportİf kardeş düşünüyor

Büyük bir tanıtımla, ikinci nesil Qashqai’yi Avrupa’da üretmeye başlayan Nissan, bu başarılı modelin satışlarını daha da artıracak bir fikir üzerinde çalışıyor. Range Rover’ın kompakt ve sportif modeli Evoque’un satış başarısını gören Nissan, Qashqai için de benzer tasarım ve özelliklere sahip bir versiyon için kolları sıvadı. Evoque’un aynı zamanda farklı bir hayran kitlesi de kazandığına değinen Nissan yetkilileri, üç kapılı ve coupe tasarımlı bir Qashqai’nin, modelin satışlarına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyor. Modelin, bir de “Nismo” imzalı performanslı versiyonu planlanıyor. Nissan yetkilileri, “Honda, Volvo gibi markaları da yakından izliyoruz. Ve sadece izlemekle kalmıyoruz” ifadesini kullanıyor.

Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.