Google ve Ford'dan İnsansız Araba Üretimi

Google ve Ford'dan İnsansız Araba Üretimi

Yahoo tarafından yapılan bir açıklamaya göre gelişen teknolojinin başında gelen Google ve dünyanın en iyi otomotiv firmaları arasında olan Ford ile ortaklık kararı alarak kendi kendine gidebilen otomobil üretecekler.

Yahoo tarafından yapılan bir açıklamaya göre gelişen teknolojinin başında gelen Google ve dünyanın en iyi otomotiv firmaları arasında olan Ford ile ortaklık kararı alarak kendi kendine gidebilen otomobil üretecekler.Anonim kaynaklardan elde edilen bilgilere göre bu ortaklık,Las Vegas'ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2016'da duyurulacak.

Ortak girişim ile birlikte Google teknolojisi kullanılarak kendi kendine giden otomobiller üretilecek bir şirket kurulacak ve bu şirket yasal olarak Ford'tan tamamen ayrı olarak çalışacak.Google'ın şu anda kapsül şeklindeki arabası ABD'de,Kaliforniya ve Austin'de test ediliyor.

Şirket birkaç yıl önce kendi kendine otomobil sürüş üzerinde çalışmaya başladı. Ayrıca bazı otomobil firmaların yanı sıra Ford da kendi kendine sürüş araç teknolojisi üzerinde çalışıyor. Uzmanlar, kendi kendine giden otomobillerin tam anlamıyla sokkalarda olması için daha çok yıl olduğunu ve sokakların buna hazır hale getirilmesinin zaman alacağını söylüyor. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.