Goodyear üretimde soya yağı bazlı kauçuk kullanıyor

Goodyear üretimde soya yağı bazlı kauçuk kullanıyor

Goodyear’ın geliştirdiği soya yağı bazlı kauçuk bileşiğinin ilk ticari kullanımı, Goodyear’ın kuru, ıslak zeminde ve kış koşullarında lastik performansını artırmasına yardımcı olacak.

Bilim adamları ve mühendislerden oluşan Goodyear ekibi, doğal yollardan elde edilen, düşük maliyetli, sıfır karbonlu ve yenilenebilir bir madde olan soya yağını kullanarak bir lastik bileşiği geliştirdi.

Goodyear’ın küresel materyaller bilimi direktörü Eric Mizner konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Goodyear’ın yenilikçilik kültürü, bizi yeni teknolojik çözümleri uygulamaya ve tüketici taleplerini karşılayan üstün performanslı lastikler geliştirmeye teşvik ediyor” diye konuştu.

Goodyear, lastiklerde soya yağını kullanarak, kauçuk bileşiğinin değişen sıcaklıklarda esnek kalmasına yardımcı olan yeni bir yöntem uygulayarak, aracın yol yüzeyi üzerindeki tutuşunu sürdürmeye ve artırmaya yönelik performans başarısı elde etti.

Goodyear’ın testleri, soya yağıyla üretilen kauçuğun belirli lastiklerin yapımında kullanılan silika takviyeli bileşiklerle daha iyi karıştığını gösteriyor. Bu, aynı zamanda üretim etkinliğini artırırken enerji tüketimini de azaltıyor.

Goodyear, bu projede tüm Amerikan soya fasulyesi üreticileri adına yürütülen bir kontrol programı kapsamındaki yatırımları denetleyen bir grup çiftçi ve yöneticiden oluşan USB Kurulu ile işbirliği yaptı. USB, Goodyear’ın lastiklerde soya yağı uygulamasını geliştirmesi için finansal destek sağladı.

Goodyear’ın en son teknolojik buluşu olarak lastiklerde soya yağının ticari olarak kullanımı, karbon elyafı, DuPontÔ Kevlar®, volkanik kum, vb. bileşenlerin mevcut ve geçmişteki kullanımlarının yanı sıra Goodyear’ın belirli tüketici lastiklerinde kullandığı bir başka bileşen olan çeltik kabuğu külünden üretilen silikanın kullanımı gibi şirketin son zamanlarda yapmış olduğu diğer yeniliklere dayanılarak geliştirildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.