Goodyear, 2017’de de kamyon yarışlarına damgasını vuracak

Goodyear, 2017’de de kamyon yarışlarına damgasını vuracak

Goodyear, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen FIA Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası'nın tek lastik tedarikçisi olarak ortaklığını üç yıl daha uzattı.

Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, 2003 yılında kamyon lastiklerinin kalitesini vurgulamak adına FIA Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası’nın lastik tedarikçisi olmuştu. 13 yıldır devam eden iş birliğiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ticari Lastik Pazarlama Müdürü Banjamin Willot: "FIA Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası'nın tek lastik ortağı olmak bizim için önemli. Bu şampiyona, standart dış lastikleri temel aldığımızda ürünlerimizin dayanıklılığını ve performansını gösterme fırsatı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çoğu karayolu taşımacılığı sektöründe çalışan binlerce kamyon şoförü ile tanışma imkânı sunuyor. Kamyon yarışı bizim için aynı zamanda bir lastik geliştirme platformu. Lüksemburg'daki İnovasyon Merkezi'nden mühendisler, farklı koşullarda iyi performans gösterebilen lastikler üretmek için çalıştılar ve bu çalışmalarımız sayesinde kamyonlar için daha iyi lastikler geliştirmeyi başardık” dedi.

Kamyon Yarış Lastiklerinin Atası: Marathon RHS

Kamyon yarışında lastiklerinin 315 / 70R22.5 tipinde, hem sürüş hem de direksiyon akslarında ve kuru ya da yaş tüm koşullarda kullanılabilmesi şartı aranıyor. Goodyear, 315 / 70R22.5 Marathon RHS'nin 2004 sezonunda ilk kez kullanılması için ideal standart lastik olduğuna karar verdi ve bu lastikleri daha uygun hale getirmek, özellikle sıcaklık yapısını azaltmak için derinliğini azaltarak kalınlığını düşürdü, bu lastikler 160 km / s'ye kadar olan 5.5 ton ağırlığındaki 1.500 beygir gücündeki kamyonlar tarafından tecrübe edildi. Bir sonraki aşama, özel bir bileşik geliştirmek ve böylece kamyon yarışı için özel lastikler üretmekti. Bileşiğin amacı, ıslak ve kuru yolda daha iyi tutuş sağlamaktı. Ayrıca, özel bir sırt deseni ve lastiklerin üretim hattında üretilebilmesi için özel bir kalıp tasarlandı. Bu lastiğin gelişimini test etmek için, Lüksemburg ve Fransa'daki Goodyear test yollarında özel bir değerlendirme programı uygulandı. Kamyon yarış sürücüleri tarafından sürülen yarış arabaları, çeşitli parkur yüzeylerinde ve hem ıslak hem de kuru şartlarda lastikleri denedi. Sonuç olarak Goodyear Marathon RHS-RC, beklenen performansı vererek 2004 yılında üretime girdi ve çok başarılı oldu.

goodyear-001.jpg

Her lastik RFID ile kimlik sahibi oldu

2006 sezonunda,yine standart 315 / 70R22.5 Goodyear karkasları kullanılarak daha iyi bir performans sağlayan Goodyear Kamyon Yarışı adı verilen yeni bir lastik geliştirildi. Amaç ağırlıklı olarak aşırı ısınma riskini azaltmak ve yanal dirençle birlikte performansı artırmaktı. Ayrıca, zemin temasını geliştirmek için özel bir sırt bileşimi ve taban yüzü deseni kullanıldı. Bu lastik, UNECE Yönetmeliği 54 adıyla anılan ve yarış lastikleri için gereken standartları karşılayan tüm Goodyear serisinin bir parçası oldu. 2011 yılında Goodyear Kamyon Yarışı lastiklerine Radyo Frekans Kimliği (RFID) özelliği getirildi. Her lastik, benzersiz bir elektronik kimlik veren bir mikroçipe.sahip oldu. Bu, FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu) yetkililerinin tüm takımların lastik yönetmeliklerine uyduklarından emin olmalarını sağlıyor.

2017 FIA Avrupa Kamyon Yarış Şampiyonası programı:

•             13/14 Mayıs - Red Bull Ring/ Spielberg- Avusturya

•             27/28 Mayıs – Misano – İtalya

•             1/2 Temmuz - Nürburgring- Almanya

•             15/16 Temmuz - Slovakiaring - Slovakya

•             26/27 Ağustos - Hungaroring - Macaristan

•             2/3 Eylül - Most- Çek Cumhuriyeti

•             16/17 Eylül - Zolder- Belçika

•             22/23 Eylül - Le Mans- Fransa

•             7/8 Ekim - Jarama- İspanya

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.