Gıda lojistiğinde Balnak ağırlığı

Gıda lojistiğinde Balnak ağırlığı

Balnak, dondurma sektöründe uluslararası marka olan MADO’yla gümrükleme hizmetleri anlaşması imzaladı.Konserve ve salça sektörünün önemli markalarından...

  • Balnak, dondurma sektöründe uluslararası marka olan MADO’yla gümrükleme hizmetleri anlaşması imzaladı.
  • Konserve ve salça sektörünün önemli markalarından TUKAŞ, yurtiçi dağıtım ve aktarma merkezi depolama hizmetleri için Balnak’ı tercih etti.
  • Alman devi Künhe; Türkiye’deki yurtiçi dağıtım depolama hizmetleri için Balnak’la anlaştı.

 

Yurt içi dağıtım, depolama ve uluslar arası nakliye alanında; Türkiye’nin öncü kuruluşlarından Balnak, gıda sektöründe koyduğu hedefe emin adımlarla ilerliyor. Balnak Lojistik Başkan Yardımcısı Cem Alper bu yıl temmuz ayında yaptığı açıklamada: “ Kuru gıda dağıtımında sektörün önemli oyuncularından biri olacağız.  Hızlı tüketim ürünlerine yönelik zincir mağazalara zaten ciddi oranlarda nakliyemiz var. Yaptığımız dağıtımların kalitesi, dağıtım ağımız, aktarma merkezimiz ve ürün bilgisi geri dönüşü konularında iddialıyız.” demişti.

Hedeflerine kısa zamanda ulaşmaya başlayan Balnak Başkan Yardımcısı Cem Alper yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da adından söz ettiren Mado gümrükleme konusunda,  Konserve ve salça sektörünün önemli markalarından TUKAŞ yurtiçi dağıtım aktarma merkezi ve depolama hizmetleri için ve Alman devi Künhe; Türkiye’deki yurtiçi dağıtım depolama hizmetleri için Balnak’la anlaştı, mutluyuz. dedi.

Alper, lojistiğin çok emek gerektiren ve iş gücü yoğun bir sektör olduğunu belirterek gıda firmalarının kendi işlerine yoğunlaşarak daha başarılı olabileceklerini savundu.  Kendi lojistiğini yapan firmalarda atıl kapasitenin bulunduğunu anlatan Alper, “Gağıtım hizmetlerini bir lojistik firmasının üzerinden yürütürlerse imalatçı firmalar daha verimli ve az maliyetli bir çalışma ortamı yaratmış olurlar” dedi.

Alper yurtiçi taşımacılıktaki cironun önemli bir kısmını hızlı tüketim mallarının oluşturduğunu söyleyerek; Gıda taşımacılığının ciromuzda ciddi bir paya ulaşmasını hedefleyerek, gıda sektöründeki atılımlarımızı sürdüreceğiz dedi.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.