Geri dönüş çilesi başladı

Geri dönüş çilesi başladı

Kurban Bayramı nedeniyle araçlarıyla memleketlerine ve turitsik bölgelere giden tatilcilerin dönüş çilesi tatilin 3. gününde başladı. Kocaeli TEM Otoyolu'nda trafik durma noktasına gelirken, Çanakkale feribot iskelesinde yaklaşık 2.5 km'lik kuyruk oluştu.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle araçlarıyla memleketlerine ve turitsik bölgelere giden tatilcilerin dönüş çilesi tatilin 3. gününde başladı. Kocaeli TEM Otoyolu'nda trafik durma noktasına gelirken, Çanakkale feribot iskelesinde yaklaşık 2.5 kilometrelik kuyruk oluştu.

İstanbul yönünde dönüşe geçen tatilcileri taşıyan araçlar, Kocaeli TEM Otoyolunda trafiği durma noktasına getirdi. İzmit Bekirdere viyadükleri ile Gültepe tünelleri arasında başlayan yoğunlukta araçlar ağır ağır ilerliyor.

Bayram tatili için Bodrum’a gelenler, bugünden itibaren geldikleri illere dönmeye başladı. Dönüş yoğunluğu ise bu sabahtan itibaren giderek arttı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Emin Anter Bulvarı’nda zaman zaman 1 kilometreye varan araç kuyrukları oluştu. İki kilometrelik yolu 20 dakikada tamamlayan otomobiller Milas yönüne hareket etti. Milas-Bodrum Havalimanı’nda ise büyük hareketlilik yaşandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı havalimanında ek uçak seferleri düzenlendi.

59abf1de2269a2252c70ae26.jpg

Çanakkale’de, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde de yollara düşen tatilcilerin kuyruk çilesi artarak devam ediyor. 10 günlük Kurban Bayramı izninde Ege sahilleri ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayan vatandaşlar, bayramın son günü yoğunluğa takılmamak için Çanakkale Feribot İskelesi’nden dönüş yoluna geçti. Dün zaman zaman 1 kilometreyi bulan kuyruk, bugün ise yaklaşık 2,5 kilometreye ulaştı. Kuyrukta bekleyen tatilciler, yaklaşık 1,5 saattir kuyrukta beklediklerini ifade etti. Trafikte aksama yaşanmaması için İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, yoğun çaba sarf ediyor. Çanakkale Boğazı ve adalar arasında ulaşımı sağlayan Gestaş firması, Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir hattında toplam 8 feribot ile saatsiz sefer yapıyor..

TEM'de yoğunluk

Bayram dönüşü nedeniyle Anadolu Otoyolu İstanbul istikameti Gerede-Karabük bağlantı yolundan itibaren trafikte yoğunluk yaşanıyor. Trafik ekipleri güzergahta oluşturdukları kontrol noktalarıyla ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukları önlemeye çalışıyor. Ekipler sabit ve seyir halinde radarlı hız kontrolü uygulaması gerçekleştiriyor. Anadolu Otoyolu’nun Abann, Bolu Dağı Tüneli ve Kaynaşlı gişeleri arasında kurulan 87 kamera ile trafik 7/24 gözetleniyor.

Aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarı

Gece saatlerinden itibaren görülen araç trafiği nedeniyle karayolları ve trafik ekipleri, güzergahta ring halinde bulunarak sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor. 

Kaynak: mynet.com

LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.