Gemport’un yüzde 54 hissesi Yılport’un oldu

Gemport’un yüzde 54 hissesi Yılport’un oldu

Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş.’nin yüzde 54 hissesinin, Yılport Holding A.Ş.’ye satışı konusunda...

Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş.’nin yüzde 54 hissesinin, Yılport Holding A.Ş.’ye satışı konusunda Hisse Satış Sözleşmesi imzalandı. Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri A.Ş. CEO'su ve Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Süha Aktaş, hisse satış fiyatının, kapanış tarihi itibarıyla kesinleşecek net finansal borca uyarlandıktan sonra netleşeceğini söyledi.

Türkiye İş Bankası iştirakleri arasında yer alan Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş.’nin yüzde 54 hissesinin, Yılport Holding A.Ş.’ye satışı konusunda Hisse Satış Sözleşmesi imzalandı.

M. Süha Aktaş, 1992 yılında Türkiye’nin ilk özel limanı olarak Gemlik Körfez’inde kurulan Gemport’un hisse devrinin, ilgili Kamu Otoritelerinin iznine müteakip olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Süha Aktaş, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;

“Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş.’nin yüzde 54 hissesinin Yılport Holding A.Ş.’ye satışı konusunda Hisse Satış Sözleşmesi imzalanmıştır.

1992’de ülkemizin ilk özel sermayeli limanı olarak Gemlik Körfezi’nde faaliyete başlayan Gemport; halen konteyner, araç, genel yük elleçlemesi ve antrepo işletmeciliği faaliyetinde bulunmakta olup, Gemlik ve Mudanya Körfezi’nde pilotaj ve römorkaj hizmeti verme imtiyazına da sahiptir.

Yıllık 450 bin TEU konteyner, 300 bin adet araç yükleme boşaltma kapasitesiyle Gemport, Türkiye’nin ve Marmara Bölgesi’nin önde gelen limanlarından biridir.

Yılport Holding A.Ş. yurtiçinde ve dışında liman işletmeciliği alanında faaliyet göstermekte olup, sahip olduğu know-how ve deneyim ile Gemport’u daha da ileriye taşıyacağına inanılmaktadır.

Hisse devri, ilgili Kamu Otoritelerinin iznini müteakip gerçekleştirilecektir. Hisse satış fiyatı, kapanış tarihi itibarıyla kesinleşecek net finansal borca göre uyarlandıktan sonra netleşecektir.”[gallery columns="2"]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.