Gemi ve yat inşa sanayii istikrar arayışında

Gemi ve yat inşa sanayii istikrar arayışında

Son sayısında gemi ve yat inşa sanayii dosya konusuyla sektörün sorunlarını ve beklentilerini sayfalarına taşıyan Marin&Port Dergisi, bu ay da dopdolu...

Denizcilik sektörünün sevilen yayınlarından Marin&Port Dergisi, okuyucularının elindeki yerini aldı. Son sayısında, gemi ve yat inşa sanayii dosya konusuyla sektörün sorunlarını ve beklentilerini sayfalarına taşıyan Marin&Port, birbirinden ilgi çekici haber ve makalelerle bu ay da dopdolu.  İşte Marin&Port’ta öne çıkan bazı haber başlıkları…

MİLLİ EMLAK, TERSANECİNİN YATIRIM İŞTAHINI ENGELLİYOR
Bu ay Marin&Port’ta öne çıkan konulardan ilk göze çarpanı Milli Emlak… İki yıldır yasa ve yönetmelik çıkmış olmasına rağmen hala Milli Emlak’la sözleşmeler yapılabilmiş değil. Tersanelerin geleceği hala belirsiz… Belirsizlik insanların yeni yatırım yapmamasına, uluslar arası ilişkilere girememelerine neden oluyor. Tersanelerin işletme ruhsatları yıllık uzatmalarla yenileniyor. 40 yılı aşkın Tuzla’da faaliyet göstermelerine rağmen hala kalıcı ruhsat sahibi değiller.

GİSBİR BAŞKANI KIRAN: SİHİRLİ KELİME İSTİKRAR
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkın Murat Kıran, sektörü Marin&Port’a değerlendirdi. Kıran, Türk gemi inşa sanayiinin kalkınması için gerekli olan en önemli unsurun istikrar olduğunu söyledi.

LNG’DE ARTAN TALEP, TÜRK TERSANELERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK
LNG taşımacılığındaki artan ciddi talepler ve balıkçı gemileri gibi pazarların, Türk tersanelerini ayakta tutacağını söyleyen Tersan Tersanesi İş Geliştirme Direktörü Şakir Erdoğan, Ortadoğu’da da pazar payının artırılacağını kaydetti.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ, ÖZATA’DA ÜRETİLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Özata Tersanesi’nde inşa ettirilen ve sınıfında dünyanın en büyük yolcu feribotu statüsünde bulunan 15 karbon kompozit gövdeye sahip katamaran tipi ferbittan 10’u tamamlandı ve teslim edildi.

YASAKLAR, YÜKLERİ MERSİN’DEN İRAN’A KAYDIRIYOR
Yasaklı ürünler nedeniyle yükler Mersin Limanı’ndan İran’daki Banderas Limanı’na kaymaya başladı. Ekonomiye katkı için yasaklamak yerine güvenlik önlemlerinin artırılmasını isteyen gümrük müşavirleri; konteyner depozitosunun da kaldırılmasını istiyor.

ALİAĞA, EKONOMİYE 236 MİLYON DOLAR KAZANDIRDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordinasyonu yürütülen gemi geri dönüşüm sektörü, 2015 yılında 602 bin ton çelik ağırlığında 113 adet geminin geri dönüşümünü gerçekleştirerek önemli bir kaynak haline geldi. Ekolojik dengenin korunmasında önemli bir rol üstlenen hurda gemilerin geri dönüşümü ile geçtiğimiz yıl ülke ekonomisine 236 milyon dolarlık katkı sağlandı.

TÜRK BAYRAKLI BÜYÜK YAT SAYISI 120'YE ULAŞTI
Türk Deniz Ticaret Filosu'ndaki 150 groston ve üzeri gemi sayısı artış gösterdi. Yaş ortalaması 22 olan 150 groston ve üzeri gemilerden oluşan filoda, kuru yük gemileri, 322 adetle başı çekiyor. Kuru yük gemilerini, 229 adetle balıkçı gemileri, 142 adetle deniz araçları, 133 adetle römorkörler, 108 adetle yolcu gemileri izliyor. Filodaki 150 groston ve üzeri gemilerde, yat sayısındaki artış da dikkati çekiyor.

ÖNE ÇIKAN DİĞER HABER BAŞLIKLARI…
Ekol, Topçular Ro-Ro Limanı ile 100 bin TIR'ı trafikten çekecek
UN RO-RO ve Türk Hava Yolları'ndan dev işbirliği
Türkmenistan'dan Türk TIR'ları için Ro-Ro taşımacılığında indirim
“Akabe-İskenderun Ro-Ro seferleri ihracata can simidi olur”
Kaan Hücumbot, dünya denizlerine hükmediyor
CRACUNS, su altında iki ay bekleyebiliyor
Bu yıl tüm marinalarda Mavi Kart sistemine geçilecek
Dünyanın en büyük yelkenlisi Marmaris’te inşa ediliyor
Yer kabuğunun altında dev okyanus bulundu
150 bin pet şişeyle kendi adasını yaptı
Kızıldeniz kökenli balık türleri sularımızı istila ediyor
Mercedes süper lüks yatla su üstünde de iddialı
ABD’nin insansız gemisi 'Sea Hunter' suya indirildi

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.