Gelemen Tersanesinin temeli atıldı

Gelemen Tersanesinin temeli atıldı

 Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü...

 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ile birlikte Tekkeköy ilçesi Gelemen yöresinde Gemi İnşa ve Bakım Onarım Tersanesi temel atma törenine katıldı.
Demir törende yaptığı konuşmada, Samsun'un özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'in tek metropol kenti olduğunu, burada tersaneciliğin gelişmesi için çaba harcadıklarını ifade etti. Gemi ve deniz araçları sanayisinin Türkiye'de önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Demir, şunları kaydetti: 
"Bildiğiniz gibi yalnızca ülkemizdeki talepleri değil uluslararası taleplere de hizmet veren bir sektör. Bugün tersaneler krizde olmasına rağmen Samsun'da bir tersane yatırımcısının tersane alanında temel atma törenini idrak ediyoruz. Sanayi üretimindeki performansımıza baktığımızda, elektrik tüketimindeki performansa baktığımızda gelişme göstergeleri Türkiye ortalamasının üzerinde. Bugün ihracatımıza baktığımızda üretime dayalı ihracat 2002'de 36 milyon dolarken bugün 40 milyon doların üzerine çıkmış konumda. Yani 8, 5 yılda her yıl neredeyse yüzde yüze yakın bir artış göstermiştir. " 
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç da tersanenin yapım ve tahsis sürecini başından beri izleyen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ederek, 
"Tersane projesi şehrin önceki yıllardan beri gündeminde yer alan, konuşulan, tartışılan ama ekonomik krizler, hükümetlerin imkansızlıkları, yaşanan bunalımlar nedeniyle bir türlü adımlara dönüştürülemeyen bir büyük hayaldi" dedi. 

Aytaş: Tersanelerin dibe vurduğu bir dönemde temel atmak cesaret işi 

Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş da bir sevinç günü yaşadıklarını söyleyerek, "Atilla Makina'nın uzun süredir uğraştığı tersanenin temel atma törenindeyiz. Bu büyük bir cesaret işi. Tersanelerin dibe vurduğu bir günde biz bir temel atıyoruz. İnşallah yakın sürede tersanelerimizin tekrar eski seviyesine kavuşacağına inanıyorum" dedi. 

Bakım onarım da yapılacak

Atilla Makina İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Atilla ise, tersane için 180 bin metrekarelik bir alana sahip olduklarını söyleyerek, "Bu alanda bizim hedeflediğimiz imalatlar, gemilerin inşaatı, tersanemize diğer mevcut gemilerin de bakım ve onarımını planlamaktayız" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Gemi İnşa ve Bakım Onarım Tersanesinin temel atma töreni gerçekleşti. 
Temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Fatih Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.