GEFCO ve BERGÉ'den otomotiv lojistiği ortaklığı

GEFCO ve BERGÉ'den otomotiv lojistiği ortaklığı

Yeni şirket, 3 milyon m2'den fazla araç depolama alanı, 700 araç taşıyıcı, 100 vagon ve 40.000 m2’lik atölye alanıyla yılda 1.4 milyon aracı yönetme kapasitesine sahip olacak.

Tedarik zinciri hizmetlerinin global sağlayıcısı ve otomotiv lojistiğinde Avrupa lideri olan GEFCO Grubu ve İspanya'da multimodal lojistik hizmetlerinde lider bir oyuncu olan BERGÉ, İspanya'daki bitmiş araç lojistiği pazarında lider rol üstlenecek bir şirket kurmak üzere güçlerini birleştirdi. Eşit ortaklıklı şirketin ismi BERGÉ GEFCO olacak. Bu yeni şirket, her iki şirketin, GEFCO İspanya FVL faaliyetleri ve BERGÉ Otomotiv Lojistiği (BAL) adları altında faaliyet gösteren İspanya’daki bitmiş araç lojistiği bölümlerinden oluşacak. Operasyon Avrupa Komisyonu onayına tabi olacak.

Pazarın büyümesine katkı sağlayacak sinerji

Dünyanın en büyük bitmiş araç pazarlarından birine sahip olan İspanya’da yılda 3 milyon araç üretiliyor, 2.4 milyon araç ihraç ediliyor ve 1.2 milyon araç satılıyor. BERGÉ GEFCO'nun amacı, temel süreçleri iyileştirerek, mevcut kaynakları optimize ederek ve reaktiviteyi artırarak müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlarla daha yakın ilişkiler kurmak. Yeni şirket, müşterilerine nakliye, depolama, teknik hizmetler, denetimler ve teslimat alanlarında eksiksiz bitmiş araç lojistiği sunacak. Ortak şirketlerin kombine kaynakları ve taşımacılık araçları, müşterilerin üretim tesislerinden nihai müşteri teslimatına kadar, lojistik tasarım ve mühendislik alanlarında kapsamlı uçtan uca hizmetler sağlayacak.

Ana firmaların uzmanlıkları ve kaynakları üzerine kurulan BERGÉ GEFCO, bitmiş araç pazarında dinamik bir lider olacak ve müşteriler, ortaklar ve çalışanlar için değer yaratacak. Faaliyetleriyle İspanya pazarına odaklanacak olan şirket, her iki ortağın diğer pazarlardaki uluslararası ağlarını geliştirmelerine yardımcı olacak.

Yeni depolama ve taşımacılık çözümleri

BERGÉ GEFCO, ulaşım ve depolama kapasitesinde ve coğrafi kapsamda önemli bir artış sağlıyor. Müşteriler, araç sahaları ve limanlardaki 3,4 milyon m2'lik depolama alanından ve yılda 700'den fazla araç taşıyıcı ve 100'den fazla demiryolu vagonuyla yıllık 1.4 milyon aracı yönetme ve taşıma kapasitesinden faydalanacak. Ayrıca yeni firma, İspanya'daki 10 lojistik merkezinde ve onarım, boya işleri, oto yıkama, dağıtım hazırlıkları ile beraber kalite ve son kontrol hizmeti verecek 40.000 m2'lik atölye alanında çok çeşitli ek hizmetler sunacak.

Birleşmeden memnun olduklarını belirten GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal “BERGÉ ile ortaklaşa kurduğumuz firmamızı duyurmaktan gurur duyuyorum. Bu işbirliği; müşterilerimize, ortaklarımıza ve çalışanlarımıza fayda sağlayacak geniş bir yelpazede kaliteli hizmetler sunmamıza izin verecek. Yeni şirket, otomotiv sektöründeki gelişen ihtiyaçları öngörmek için iyi bir konumda olacak; bu birleşme ile invasyonu da artırmayı hedefliyoruz”dedi.

BERGÉ Başkanı Jaime Gorbeña ise bu ortaklık hakkında şunları söyledi: “BERGÉ'nin endüstriyel lojistik alanında küresel bir lider olan GEFCO ile ortak çalışma taahhüdü, İspanyol araç lojistiğinde liderliğimizi kesinlikle güçlendirecek. Bu segmentteki bilgi birikimimizi ve tecrübemizi bir araya getirmenin, hizmet kalitesini artıracağına ve büyüme sağlayacağına inanıyoruz”

Operasyonel sinerji

BERGÉ GEFCO, her iki şirketin mevcut müşterilerinin dönemsel yoğunlukları daha iyi yönetmelerini ve özel kaynaklardan faydalanmalarını sağlayan kapsamlı bir lojistik çözüm portföyü sunacak. Buna ek olarak, yeni şirket, kaynakların ve kapasitelerin birleşmesiyle güçlü bir operasyonel sinerji geliştirmeyi ve hem iç hem de uluslararası faaliyetlerdeki konumunu güçlendirmeyi umuyor.

Yeni şirket, otomotiv lojistik segmentindeki gelişen ihtiyaçları öngörmek ve müşterilerin artan satış hacimlerini yönetmelerine yardımcı olmak için iyi bir konuma sahip olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.