Gefco, her gün 130 bin konteyneri işleme alıyor

Gefco, her gün 130 bin konteyneri işleme alıyor

30 yıllık uzmanlığını kutlayan GEFCO Grup, yaklaşık 2.000 kullanıcılı yeşil bir ekosistem için Avrupa'daki 26 yeniden kullanılabilir paketleme yönetim merkezinde her gün yaklaşık 130.000 konteyneri işleme alıyor.

GEFCO, otomotiv ve havacılık üreticilerine yedek parça taşımacılığı ve dağıtımında sunduğu yeniden kullanılabilir paketleme çözümleriyle 30 yılda çok önemli yol katetti. GEFCO Grup, yaklaşık 2.000 kullanıcılı yeşil bir ekosistem için Avrupa'daki 26 yeniden kullanılabilir paketleme yönetim merkezinde her gün yaklaşık 130.000 konteyneri işleme alıyor.

GEFCO’nun çevre dostu çözümleri kapsamında kullandığı katlanabilir konteynerler kamyonların yükleme kapasitesi artırıyor. Böylece hem piyasada yer alan tek kullanımlık ambalaj sayısı azalıyor hem de karayolu taşımacılığında daha az kamyona ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca zarar gören GEFCO ambalajlarının tamamı %100 oranında geri dönüştürülebiliyor.

Tüm tedarik zincirinde komple paketleme yönetimi

Markalar giderek daha da rekabetçi hale gelen bir ortamda büyürken, çoğu üretici, yeniden kullanılabilir paketleme yönetimi için dışarıdan destek almanın önemine inanıyor. Yeni teknolojileri tasarlayan üretici şirketler, bu iş bölümü sayesinde kendi temel işlerine odaklanabiliyor. Otomotiv pazarının önde gelen firmalarından birinin 1989'da GEFCO Grup ile çalışmaya başlamasının ardından, seçkin bir otomobil üreticisi 2014'ten beri dünya çapındaki tüm fabrikaları ve öncelikli tedarikçileri için geri dönüştürülebilir ve katlanabilir konteynerlerle tedarik zinciri yönetimi yapmak üzere GEFCO'yu görevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde ise büyük bir havacılık şirketi daha sürdürülebilir bir tedarik zinciri kurmak için yeniden kullanılabilir paketleme alanında GEFCO ile uzun vadeli bir sözleşme imzaladı.

GEFCO Yeniden Kullanılabilir Paketleme Çözüm Müdürü Sébastien Roger: “Yeniden kullanılabilir paketleme ürün gamımız; kamyon yükleme oranlarını, üretim hatlarını ve depolama alanlarını optimize ederek, müşterilerimizin ürün bütünlüğünü korumak için tasarlandı. Müşterilerimiz giderek daha da artan sıkı pazar rekabetiyle karşı karşıya kaldıkça, bizler de onların tedarik zincirlerini optimize etmelerini ve kararlılıklarını önemli ölçüde artırmalarını sağlıyoruz.” dedi.

GEFCO’nun paketleme yönetimindeki eşi benzeri olmayan uzmanlığına ek olarak, sektörün önde gelen markaları firmanın geniş bir ekipten oluşan Malzeme Denetçilerinin tedarik zinciri ve gerekebilecek herhangi bir düzenleme konusunda göstereceği uzmanlığa da güveniyor. Avrupa’daki GEFCO ağı genelinde yer alan bu denetçiler; aynı zamanda kullanıcılara eğitim veriyor. Bu eğitim ile kullanıcılar, paketleme yönetimi (sipariş dahil), teslimat kayıtları, hareket kontrolü, yanlış kayıtların düzeltilmesi ve fatura işlemleri gibi konularda her adımı denetleyebiliyor.

GEFCO, takibi ve müşterilerin operasyonlarını daha iyi optimize edebilmek için NETBOX adında gerçek zamanlı akış takibi sağlayan özel bir bilişim sistemi geliştirdi. Bu verilere dayanarak, konteynerlerin konumu ve hareketleri ihtiyaca göre akıllı ve esnek çözümlerle herhangi bir zamanda ayarlanabiliyor.

Tahmin edilebilir ve güvenli oluşuyla bu yazılım aracılığıyla tedarik zincirinde önemli bir tasarruf sağlanıyor. Bu tasarruf daha sürdürebilir bir ulaşım modelini destekliyor.

Sébastien Roger sundukları hizmetle ilgili ekledi: “GEFCO’nun yeniden kullanılabilir paketleme çözümlerinin, pazara ve özellikle de tedarik zincirlerini daha çevre dostu kılmak isteyen üreticilere, eşsiz bir değer kattığına inanıyorum. Küresel ağımız ve karmaşık çözümlerde rakipsiz uzmanlığımız pazara ezber bozan bir vizyon sunuyor.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.