Geçiş ücreti ödemeyen yabancı plakalı araç çıkamayacak

Geçiş ücreti ödemeyen yabancı plakalı araç çıkamayacak

Bakan Arslan, sürücüsünün Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın yabancı plakalara uygulanacak idari para cezaları ile ilgili olarak, “Tahsilat gerçekleşmeden yabancı plakalı aracın ülkeyi terk etmesine izin verilmez” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, otoyollardan ücret ödemeden geçiş yapan yabancı plakalı araçların, tahsilat yapılana kadar ülkeyi terk etmelerine izin verilmeyeceğini bildirdi. CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine cevap veren Arslan, geçiş ücreti bulunan yollardan ödeme yapmadan geçen araç sahiplerine uygulanan cezanın ise düşürülmeyeceğini kaydetti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanununa 15 Nisan 2015'te eklenen hükmü hatırlatan Arslan, sürücüsünün Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın yabancı plakalara uygulanacak idari para cezaları ile ilgili olarak, “Tahsilat gerçekleşmeden yabancı plakalı aracın ülkeyi terk etmesine izin verilmez” dedi. Konuyla ilgili altyapı çalışmaları yapıldığını belirten Arslan, “Bu konuda yasal mevzuatta gerekli düzenlemeler yapılarak uygulanmasına yönelik ‘Ücretli Karayollarında Yabancı Plakalı Araçlara Ait Geçiş Ücretleri ve İdari Para Cezalarının Tahsiline İlişkin Yönetmelik' yürürlüğe girmiştir. Tahsilatın yapılabilmesi için gerekli altyapı çalışmaları ise Maliye Bakanlığı koordinasyonunda devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

UYGULAMA BAŞLAMADI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2015 yılında kanun çıktığını, 2017 yılında ise tahsilata yönelik düzenleme yapıldığını söyledi. Gürer, “2015 yılında kanun çıkıyor, 2017 yılı başında tahsilata yönelik düzenleme geliyor fakat halen uygulama başlamamış. Koordinasyon devam ettiğine göre uygulamaya yönelik düzenleme bir an önce sağlanmalı ve ülkemiz yurttaşı için uygulama hızı bu düzenlemelerde de sağlanmalıdır” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.