Galiba bir gün tüm otomotiv markaları Çin'in olacak

Galiba bir gün tüm otomotiv markaları Çin'in olacak

Çinli otomotiv şirketi Great Wall (Çin Seddi) sürpriz bir şekilde İtalyan-Amerikan ortaklığı Fiat Chrysler Grubu (FCA) bünyesindeki ünlü Jeep markasını satın almak için harekete geçti.

Avrupa ve ABD merkezli otomotiv devlerinin adresleri hızla değişiyor. Özellikle otomotivde Çinlilerin 10-15 yıl önce başlattıkları yaşam mücadelesi, bu süre sonunda anavatanlarının ötesine taşmaya başladı. Kendi pazarlarında Mercedes’ten Volkswagen’e BMW’den Renault’ya kadar neredeyse tüm otomotiv şirketleriyle işbirliği ve ortaklıklara giden Çinliler şimdi gözlerini büyük oyuna çevirdi. Yılda 23 milyon adedi geçen otomotiv pazarıyla Amerika’yı geçerek son 6 yıldır dünyanın en büyüğü olan Çin, global ölçekte dev işbirliklerine ve satın almalara devam ediyor. Çinli Geely’nin İsveçli Volvo’nun tamamını satın alması, Çinli Dongfeng’in PSA Grubu’na (Peugeot-Citroen) ortak olmasının ardından bir başka Çinli otomotiv şirketi Great Wall (Çin Seddi) ise sürpriz bir şekilde İtalyan-Amerikan ortaklığı Fiat Chrysler Grubu (FCA) bünyesindeki ünlü Jeep markasını satın almak istediğini açıkladı.

Çinli Great Wall’ın Asya’nın en güçlü 7’nci kadını olan Başkanı Wang Fengying, yaptığı yazılı açıklamada Jeep’i satın almak istediklerini ve müzakerelere başlamak için FCA yönetimi ile bağlantı kurduklarını söyledi. Bu talebe yönelik FCA’dan bir yorum yapılmazken, analistler teklifin sürpriz olmadığını belirtti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.