Galataport'a şok!

Galataport'a şok!

Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu, Doğuş Grubu’nun Mayıs 2013’teki ihalede 702 milyon dolara aldığı Galataport Projesi’nin imar planının yürütmesini...

Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu, Doğuş Grubu’nun Mayıs 2013’teki ihalede 702 milyon dolara aldığı Galataport Projesi’nin imar planının yürütmesini durdurdu. Yürütmeyi durdurma işlemi Özelleştirme İdaresi’nin Şubat 2013’te hazırladığı planı kapsıyor. Mayıs 2013’teki ihale bu plan üzerinden gerçekleşmiş ve fiyat buna göre oluşmuştu. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, planın iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay 6. Dairesi’nde dava açılmıştı. Ancak 6. Daire bu isteği reddetmişti. Bunun üzerine 3 oda Genel Kurul’a itiraz etti. Kurul, itirazı kabul ederek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İKİ OTEL PLANLIYORDU

Doğuş Grubu, Galataport Projesi için yaklaşık 400 milyon dolarlık yatıım öngörüyordu. Grup CEO’su Hüsnü Akhan proje çerçevesinde biri 5, diğeri 4 yıldızlı olmak üzere iki otel yapmayı planladıklarını açıklamıştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.