GAİD, gümrük bileşenlerini geleneksel iftarında buluşturdu

GAİD, gümrük bileşenlerini geleneksel iftarında buluşturdu

Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD) geleneksel iftar yemeğini Küçüksu Kasrı’nda yaptı. GAİD Başkanı Cavit Değirmenci, 4 yılda büyük mesafe katettiklerini belirterek, her geçen gün üzerine koyarak ilerlediklerini kaydetti.

Gümrüklü antepo işletmecilerinin çatı kuruluşu GAİD (Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği), geleneksel iftar yemeğini İstanbul’da Küçüksu Kasrı’nda gerçekleştirdi. GAİD Başkanı Cavit Değirmenci, Başkan Yardımcıları Gökhan İskender ile İsmail Yaşar'ın ev sahipliğini yaptığı yemeğe; UND Başkanı Şerafettin Aras, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım ve İGMD Başkan Yardımcısı Çiğdem Ağdağ da katıldı.

cavit-degirmenci.jpgKısa sürede önemli mesafe kat ettiklerini söyleyen GAİD Başkanı Cavit Değirmenci, “Bir ülkenin kalkınması, dış ticaretinin zirveye çıkması için lojistik planlamasının iyi yapılması gerekiyor. Lojistiğin önemli parçalarından biri de gümrüklü antrepo işletmecileridir. Hangi ürünü getirirseniz getirin gümrüğe girmeden işlem yapılamıyor. Sektörün saygınlığını artırmak, sektörü iyi bir noktaya getirmek ve kamu ile iş birliğini geliştirmek için GAİD’i kurduk. Amacımız; kamunun yaptığı sektörel faaliyetlerde kurumlarla birlikte hareket ederek şeffaf, güvenilir ve sürdürülebilir çalışmalar yapmayı, kamu-özel sektör işbirliğinde öncü sektör örgütü olmayı hedeflemekti. Geldiğimiz noktada çok şükür bunu başardık. Gümrüklü antrepo sektörünün sesinin daha yüksek duyurabilmesi ve alınan kararlarda söz sahibi olabilmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım da yaptığı konuşmada, “Antrepoların önemi her geçen gün artıyor. Bölgemizde 190 tane A tipi antrepomuz, 77 tane C tipi antrepomuz, toplamda da 560 tane gümrük satış mağazamız, depomuz bulunuyor. Bölge müdürlüğü olarak yasal ticaretin her zaman yanındayız. Sizlerle istişare halinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.