Frigorifik araç alımına destek geliyor

Frigorifik araç alımına destek geliyor

Bakan Lütfi Elvan, Tarımsal ürünlerin lojistik sürecine önemli destekler vereceğiz. Örneğin frigofirik araç almak isteyenlere teşvik vereceğiz ki ürünler zayiata uğramasın, zayiat oranları düşsün" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Lojistik sektörü, çok daha önemli hale geliyor. Lojistik sektörünün daha da geliştirilmesi, çağın gereklerine uygun yapıya dönüştürülmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz." dedi.

Bakan Elvan, merkez Akdeniz ilçesindeki Nakliyeciler Sitesi'ni gezerek Nakliyeciler Derneğinin yönetimi ve üyeleriyle toplantı yaptı, sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Karayolu taşımacılığının sorunsuz şekilde sürdürülmesine yönelik yapılan çalışmaları anlatan Elvan, "Lojistik sektörü, çok daha önemli hale geliyor. Lojistik sektörünün daha da geliştirilmesi, çağın gereklerine uygun yapıya dönüştürülmesi için yoğun bir çaba gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Elvan, yeni dönemde de yeni düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "Mersin'de tarım, tarımsal üretim çok önemli. Özellikle tarımsal ürünlerin tüketiciye ulaşıncaya kadar ki süreç, yani lojistik sürecine önemli destekler vereceğiz. Örneğin frigofirik araç almak isteyenlere teşvik vereceğiz ki ürünler zayiata uğramasın, zayiat oranları düşsün. Yeni dönemde buna yönelik ciddi bir teşvik mekanizması oluşturacağız." diye konuştu.

Elvan ve beraberindekiler, daha sonra nakliyeci esnafını tek tek gezerek hem sohbet etti hem sorunları dinledi.

Gezileri sırasında kadınlara çiçek, çocuklara ise oyuncak dağıtan Elvan, Mersin Suruçlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğini de ziyaret etti.

Hediye EROĞLU - MERSİN

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.