Fransız dev gidiyor, Türkler geliyor

Fransız dev gidiyor, Türkler geliyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Fransız enerji şirketi Total'in Şah Deniz Projesi'ndeki yüzde 10 payını alarak hissesini yüzde 19'a çıkaran...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Fransız enerji şirketi Total'in Şah Deniz Projesi'ndeki yüzde 10 payını alarak hissesini yüzde 19'a çıkaran anlaşma imzalandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı imza töreninde ayrıca BOTAŞ'ın TANAP Projesi'ndeki hissesini yüzde 20'den yüzde 30'a çıkaran anlaşma da Azeri enerji şirketi Socar ile imzalandı.

Azerbaycan'ın Hazar Denizi’nde bulunan Şah Deniz sahasından çıkan gazın bir bölümü Bakü-Tiflis-Erzurum hattı üzerinden Türkiye'ye gelirken, yapımı planlanan TANAP Projesi ile Avrupa'ya da kaynakların ulaştırılması amaçlanıyor.

Türkiye'nin doğu sınırından Batı sınırına kadar uzanarak TAP projesine bağlanacak olan TANAP'ın yapım maliyetinin 8-10 milyar dolar arasında olması ve ikinci etabı tamamlandığında yıllık 31 milyar metreküplük kapasiteye ulaşması bekleniyor. Bu gazın 6 milyar metreküplük bölümü Türkiye tarafından alınırken geriye kalan bölümü Avrupa’ya ihraç edilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.