Forwarderlar ve nakliyeciler dijital araçlarla kârlarını nasıl artırabilir?

Forwarderlar ve nakliyeciler dijital araçlarla kârlarını nasıl artırabilir?

Lojistik maliyetleri optimize etmekte kullanılabilecek önemli dijital araçlar hakkında bilgiler makalemizde. Ayrıca, maliyet tasarrufu potansiyelini keşfetmek için dijital çözümlerin kullanımından elde edeceğiniz yatırım getirisini hesaplayabileceksiniz.

Piyasadaki gelişmelerin tahmin edilmesinin zor olduğu zamanlarda, kendi kârlılığınızı hesaplamak ve optimize etmek giderek daha önemli hale gelmektedir. Bu durum özellikle karayolu taşımacılığı pazarı için geçerlidir. Bu makalede, nakliye lojistiğinde maliyetleri optimize etmek için kullanılabilecek en önemli dijital araçlar hakkında bilgi edineceksiniz. Ayrıca, maliyet tasarrufu potansiyelini keşfetmek için dijital çözümlerin kullanımından elde edeceğiniz yatırım getirisini hesaplamanıza yardımcı olacağız.

Taşımacılık piyasası sürekli değişiyor

Zorluklarla dolu birkaç yılın ardından taşımacılık sektörü hala toparlanmaya çalışıyor. Covid, Ukrayna'daki savaş, artan navlun oranları ve diğer birçok olay piyasadaki dinamikleri etkiledi. Nakliyeciler için geçerli bir finansal tahmin oluşturmak daha da karmaşık hale geliyor, çünkü forwarder ve taşıyıcıların teklif ettikleri fiyatlar ve müsaitlikleri kısa bir süre içinde değişiyor. Bu nedenle, sadece forwarder ve taşıyıcılar değil, özellikle nakliyeciler de yatırım getirilerini artırmak için harekete geçmeden önce piyasadaki mevcut durum hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Piyasadaki koşulları rakiplerinden daha iyi bilen şirketler, iş stratejilerini söz konusu gereksinimlere göre uyarlayabilir ve hazırlayabilir. Trans.eu şirketinin özel teknik raporu, karayolu taşımacılığı lojistiğindeki son gelişmelerin yanı sıra talep ve navlun oranlarına ilişkin tahminlerin bir analizini içermektedir.

İLGİLENİYORSANIZ, TEKNİK RAPORU BURADAN ÜCRETSİZ OLARAK İNDİREBİLİRSİNİZ

Dijital araçlarla taşımacılık lojistiğinde maliyet tasarrufu sağlamak

Taşımacılık sektöründe güçlü bir rekabet söz konusudur. Nakliye şirketleri için bu, nakliye işindeki en küçük maliyet tasarruflarının bile rekabette belirleyici avantajlar sağladığı anlamına geliyor. Gelişmiş araçlarla, nakliye süreci boyunca önemli prosedürler dijitalleştirilebilir. Bu, nakliye şirketlerinin gerekli iş ve personel miktarını büyük ölçüde azaltmasına ve nakliye tahsisini hızlandırmasına olanak tanıyarak maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Lojistikte dijital uygulamaların avantajları

  • Zaman tasarrufu
  • Son müşteri için daha iyi hizmet
  • Tedarik zincirinde daha fazla şeffaflık
  • Daha düşük maliyetler
  • Azaltılmış çevresel etki
  • Depolama alanında azalma
  • Hata ve arızalara karşı daha az duyarlılık
  • Azaltılmış iş gücü ihtiyacı

Bitkom lojistik şirketleri anketi, Statista, 2022

Dijital araçların maliyet etkinliğini her zaman garanti edebilmek için, forwarderın yatırımları düzenli olarak gözden geçirilmelidir. Bu amaçla genellikle yatırımın geri dönüşü belirlenir. Bu, tüm sermaye yatırımının karlılığını gösteren önemli bir rakamdır.

Forwarderlar ve nakliyeciler yatırım getirilerini nasıl hesaplayabilir - en önemli faktörler

ROI hesaplaması, güvenilir stratejik kararlar almak için önemli bir temeldir. ROI, forwarderlara çok sayıda konuda destek olur:

  • Nakliye ortaklarının seçimi
  • Stratejik yük satın alma
  • Rota ağı ve rota planlama
  • Genişleme ve işbirliği
  • Yap ya da satın al kararları

ROI bir şirketin analizi için ne kadar yararlı olsa da, ROI'nin hesaplanması pratikte genellikle zordur. Taşımacılık şirketlerinde günlük işler herkesin bildiği gibi streslidir. Çizelgeleme, mevcut taşıma kapasitelerini ve taşıma siparişlerini mümkün olan en kısa sürede tahsis etme ve böylece kapasiteleri bir araya getirme zorluğuyla karşı karşıyadır. Buna ek olarak, tamamen dijitalleştirilmemiş süreç manzaraları kafa karıştırıcı, eksik ve hatta yanlış bir veri temeline yol açar.

Ancak, bireysel iş süreçlerinin ve hatta tüm şirketin yatırım getirisini ve dolayısıyla karlılığını hesaplamak için vazgeçilmez olan tam da bu veri temelidir. ROI'yi hesaplamak için diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki kilit rakamlara ihtiyaç vardır:

  • Navlun fiyatları ve sipariş hacmi
  • Sevk görevlisi sayısı
  • Sevkiyat görevlisi başına işlenen siparişler
  • Çalışma saatleri
  • Satış elemanı sayısı
  • Satış performansı
  • Operasyonel harcamalar ve gelirler

Dijital platformlar aracılığıyla nakliye yönetiminde maliyet tasarrufu:

Maliyet tasarrufunun büyük bir kısmı zaman tasarrufu yoluyla elde edilir. Dijital araçlar, nakliye tahsisinde önemli süreçleri devralabilir ve böylece bunları önemli ölçüde daha az personel ve zamanla tamamlayabilir:

Taşıyıcı İdaresi ve Uyumluluk

Tek tek yüklenicilerin manuel olarak incelenmesi ortadan kaldırılarak zaman tasarrufu sağlanmıştır. Belgelerin uygunluk kontrolü mümkün olduğunca otomatikleştirilmiştir. Taşıyıcı bilgileri, derecelendirmeleri ve referansları platformda anında mevcuttur.

Kapsamlı bir taşıyıcı veri tabanı, daha fazla navlun kapasitesine hızlı erişim sağlar. Bu, sipariş hacimlerinin daha iyi yönetilmesine ve uygun taşıyıcıların aranmasında zaman kazanılmasına yardımcı olabilir.

Nakliye bilinen ve güvenilir ortaklara tahsis edilebildiği için dolandırıcılık ve mali zarar riski en aza indirilir.

Transport Management System (TMS)

Dijital sistem entegrasyonu, navlun siparişlerinin iletilmesinde zaman tasarrufu sağlar. Navlun talepleri aynı anda çok sayıda taşıyıcıya gönderilebilir.

Forwarderlar mevcut tüm navlunların ayrıntılı bir genel görünümünü alır. Bu, yoğun günlük çalışma rutininde, aksi takdirde sevkiyat verilerini aramak için kaybedilecek önemli dakikalardan tasarruf sağlar ve herhangi bir komplikasyona daha hızlı tepki verilmesine olanak tanır.

Yük satın alma

Çok sayıda taşıyıcının Excel ile zaman alan fiyat karşılaştırması gerekli değildir. Piyasa fiyatları anında karşılaştırılabilir ve böylece daha fazla navlun siparişi kısa sürede gerçekleştirilebilir ve ödenebilir.

Tahminler için uzun bekleme süreleri ortadan kalkar. Ortalama piyasa fiyatları daha hızlı belirlenebilir.

Taşıma siparişlerinin verilmesine yönelik otomatik kurallar, gün içinde verilebilecek navlun siparişlerinin sayısını artırarak işletmenin hızla ölçeklenmesini sağlar.

Rota planlama

  • Rota optimizasyonu sayesinde artan yakıt verimliliği.
  • Geç teslimatlar için para cezalarından kaçınma.
  • Boş seferleri önlemek için rota boyunca ek yük toplama

Raporlama

Optimizasyon potansiyeli hakkında bilgi sağlayan ve hızlı bir şekilde analiz edilebilen sağlam veri temeli (örn. navlun oranı kıyaslaması veya şirket performansı).

Marjların ve hizmet seviyelerinin geliştirilmesi için bir gösterge sağlar

Yatırım getirisi hesaplaması için şimdi ücretsiz danışmanlık talep edin

Yatırım getirinizi hesaplamak ve forwarding işinizin karlılığını optimize etmek mi istiyorsunuz? O halde ücretsiz ROI hesaplama danışmanlığı için bir randevu alın. Şirketinizin bireysel durumuna uyarlanmış gerçek iş verilerinizi kullanarak yatırım getirisi hesaplaması için pratik adımları öğrenin.

YATIRIM GETİRİSİNİ HESAPLAMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.