Formula 1 İstanbul GP’sinin şampiyonu Hamilton

Formula 1 İstanbul GP’sinin şampiyonu Hamilton

İstanbul GP'sinde yarış günü büyük heyecana sahne oldu. Lewis Hamilton, 6. sırada başladığı yarışta damalı bayrağı önde görerek 7. dünya şampiyonluğunu kutladı.

Formula 1’de sezonun 14. yarışı büyük heyecana sahne oldu. Yarışa 6. sırada başlayan Lewis Hamilton, damalı bayrağı en önde görerek hem yarışı kazandı hem de Formula 1’de 7. şampiyonluğuna ulaştı. İngiliz pilot, bu şampiyonlukla birlikte efsane Alman pilot Michael Schumacher’in de rekoruna ortak oldu. Hamilton, 2008, 2014, 2015, 2017, 2018 ve 2019‘dan sonra 2020 sezonunda da zafere ulaşmış oldu.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Racing Point pilotu Lance Stroll, 9. sıraya kadar düşüp yarışı bu sırada tamamladı ve podyumun uzağında kaldı.

Toplamda 7. kez dünya şampiyonu olan Mercedes pilotu Hamilton, takım arkadaşı Valtteri Bottas’a tur bindirdiği yarışta bir diğer Racing Point pilotu Sergio Perez’i geçip yarış bitene kadar da arkasına bakmadan farkı açarak kariyerine bir yarış zaferi daha eklemeyi başardı.

LECLERC’TEN BÜYÜK SIÇRAMA

Yarışa 14. sırada başlayan Ferarri’nin Monakolu genç pilotu Charles Leclerc, yarışta ilk lastik değiştiren isim sürücü oldu. Ardından yaptığı en hızlı tur zamanları ve geçişlerle üst sıralara tırmanan Leclerc, 3. sıraya kadar yükselmeyi başardı ancak son turda Perez’e yaptığı atakta yerini takım arkadaşı Vettel’e kaybetti. Vettel ise 12. sırada başladığı yarışı böylece 3. sırada bitirdi.

Ferrari, sıralama turlarında adeta kabus yaşadığı hafta sonundan oldukça mutlu ayrıldı. Tifosi, taktik ve performans açısından sezonun en iyi yarışlarından birini çıkardı.

İLK 10 SIRA

1- Lewis Hamilton (Mercedes)

2- Sergio Perez (Racing Point)

3- Sebastian Vettel (Ferrari)

4- Charles Leclerc (Ferrari)

5- Carlos Sainz (McLaren)

6- Max Verstappen (Red Bull)

7- Alexander Albon (Red Bull)

8- Lando Norris (McLaren)

9- Lance Stroll (Racing Point)

10- Daniel Ricciardo (Renault)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.