Ford Otosan’dan hem yeni fabrika hem yeni model

Ford Otosan’dan hem yeni fabrika hem yeni model

Yarım milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nın açılışı ve dünya pazarları için yalnızca Türkiye’de üretilecek...

Yarım milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nın açılışı ve dünya pazarları için yalnızca Türkiye’de üretilecek olan Ford’un yeni hafif ticari aracı Tourneo Courier ve Transit Courier’in hattan inişi törenle gerçekleştirildi. Yeniköy Fabrikası’nda üretilen Tourneo Courier ve Transit Courier yatırımının prototipten üretime kadar tüm aşamaları Ford Otosan mühendisleri tarafından gerçekleştirildi. Yeni Transit ile toplam 106 ülkeye ihracat hedefleyen Ford Otosan’ın yeni hafif ticari aracı Courier 46 ülkeye ihraç edilerek, Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak.

Yeniköy Fabrikası’nın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,Ford Motor Company Başkanı William Clay Ford, Jr, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç VakfıYönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding CEO’su Turgay Durak ile Koç Holding, Ford Motor Company ve Ford Otosan üst düzey yöneticileri ile çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, törende yaptığı konuşmada,Türkiye otomotiv sanayii için ürettikleri, geleceğe bir iz daha bırakacağına inandıkları eseri hizmete açmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı William Clay Ford, Jr törende yaptığı konuşmada, "Doksan yıla yakın bir süredir Ford ile Koç arasındaki ilişki hız kesmeden güçlenmeye devam etti. Türkiye’de yatırımlar yaptık ancak bunun da ötesinde sağlam bir dostluğa yatırım yaptık ve bundan hepimiz; Ford, Koç ve Türkiye kazançlı çıktık." dedi.

KOÇ: "YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç ise "Koç topluluğu olarak bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederken, bize ışık tutan, yol gösteren, en temel ilkelerimizden biri, kurucumuz merhum Vehbi Koç’un ‘Ülkem varsa ben de varım’ sözüdür." diye ifade etti. Koç, şöyle devam etti: "Ülkemizin kalkınması, üretimi, ihracatı, Ar-Ge faaliyetleri ve vergi sıralaması içinde aldığımız payı ve öncü rolümüzü hep daha da ileri taşımak için çalışıyoruz. Şirketlerimizin, sürekli olarak bu alanlarda listelerin ön sıralarında yer almaları ve aldıkları ödüller bizi hem gururlandırıyor hem de motive ediyor. Koç Topluluğu olarak daima ‘geçmişimiz de yarınımız da Türkiye’de’ dedik. Her zaman kısa vadeli dalgalanmalar yerine, uzun dönemli hedeflere odaklanmaya özen gösterdik. Tarihimizin en büyük yatırım dönemini yaşarken, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ettik ve ediyoruz. Bu doğrultuda, Koç Topluluğu olarak 2012 yılında 4,9 ve 2013 yılında 6,4 olmak üzere iki yılda toplam 11,3 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Aynı dönemde gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge yatırımlarımız 1,25 milyar TL seviyesindedir. Tüm otomotiv şirketlerimize yaptığımız yatırımlar ise 2010 yılından bu yana, 10 milyar TL’yi bulmuştur. Bu rakamlar, Türkiye otomotiv sektöründe yapılan en büyük yatırımlardır. Gelecek yıllarda da halihazırda onaylanmış projelerimiz ile yatırımlarımızı aynı hızda sürdürmeyi hedefliyoruz."

Koç, açılışını gerçekleştirdikleri Ford Otosan Yeniköy Fabrikası ve bu fabrikada üretilip 46 ülkeye ihraç edilecek Ford Courier hafif ticari aracın, bu desteklerin en canlı örneği olduğunu söyledi. Koç, şöyle devam etti: "Bu vesileyle ifade etmek isterim ki hükümetimizin çizdiği 2023 vizyonunu sahipleniyor, iş dünyamızı ortak bir hedefte birleştiren çok önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu vizyon uzun bir yol gibi görünse de hükümetimizin desteği ve Türk iş dünyasının çabası ile omuz omuza yürüyerek kısalacak, özel sektörümüzün sahip olduğu inanç, memleket sevgisi ve azim ile başarılabilecek bir hedeftir. Bu doğrultuda, iş dünyasının desteklenmesi, teşvik edilmesi ve cesaretlendirilmesi devletimizin önceliği olmalıdır.”

MADENMETAL.NET

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.