Ford Otosan, 20 milyarla yeni nesil araçlara yatırım yapacak

Ford Otosan, 20 milyarla yeni nesil araçlara yatırım yapacak

20,5 milyar TL tutarındaki bu yatırım ile elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesi, bununla birlikte üretim tesislerindeki modernizasyon ve otomasyon çalışmalarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşu Ford Otosan, 60 yıldır olduğu gibi ülkemize yatırımlarını sürdürüyor.  Bu doğrultuda, 2026 yılına kadar yapılması planlanan 20,5 milyar liralık yatırımı kapsayan Cumhurbaşkanlığı Kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Önümüzdeki 6 yıl boyunca hayata geçirilecek ve etkisi 10 yılı aşacak ileri görüşlü bu yatırım ile hem şirket, hem de Türkiye otomotiv sanayiinin geleceğe taşınması ve global arenada rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

20,5 milyar TL tutarındaki bu yatırım ile elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerinin hayata geçirilmesi öncelikli hedef olarak yer alıyor. Bununla birlikte üretim tesislerindeki modernizasyon ve otomasyon çalışmalarının geliştirilmesi, yanı sıra Ford’un Avrupa’da devam eden ticari araç pazar liderliğine ve artan pazar payı başarısına istinaden büyüyen ticari araç pazarındaki talebi karşılamak için kurulu kapasitenin artırılması da gündemde.

Bu kapsamda, Kocaeli Fabrikalarındaki araç üretim kapasitesinin 650 bine çıkarılması ve batarya montaj fabrikası kapasitesinin de 130 bin adede ulaştırılması amaçlanıyor. Yatırımlarla birlikte aynı zamanda 3 bin kişilik ek istihdam sağlanacağı da alınan bilgiler arasında.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.