Ford, kargo taşıyabilen yapay zekalı robotlar üretecek

Ford, kargo taşıyabilen yapay zekalı robotlar üretecek

Agility Robotics şirketiyle ortaklık kuran Ford'un robotu, oldukça kapsamlı bir şekilde işlem görebiliyor. Ford tarafından yayınlanan bir videoda, Digit adlı robotun çok rahat bir şekilde kargo taşıma işlemi gerçekleştirebildiği fark ediliyor.

Robot teknolojisinin hayatımızın artık bir parçası olduğunu ve Ford gibi şirketlerin bunu mutlaka kullanacağını kabul etmek gerekiyor. Ancak  birçok firma, tek başına robot teknolojisine girmek yerine daha çok anlaşmalarla diğer şirketleri de işin içine çekmeye çalışıyor.

Agility Robotics şirketiyle ortaklık kuran Ford'un robotu, oldukça kapsamlı bir şekilde işlem görebiliyor. Ford tarafından yayınlanan bir videoda, Digit adlı robotun çok rahat bir şekilde kargo taşıma işlemi gerçekleştirebildiği fark ediliyor.

Yapay zekalı bu robot tıpkı insan gibi

Yapay zekaya sahip robotların insan gibi davranmasına büyük önem gösteriliyor. Ford tarafından üretilecek olan bu yeni modeller, neredeyse tamamen insan gibi yürüyebiliyor. Önlerine herhangi bir engel çıktığımda da, yönlerini başka tarafa çeviriyor.

Robot teknolojisinden şu anda Amazon gibi firmalar da yararlanıyor. Ayrıca Boston Dynamics şirketinin de daha çok kargo alanına yönelmesi  onuyla ilgili önemli bir ipucu veriyor. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde robotlar ilk olarak kargo taşımacılığında tercih edilecekler. Robotlar hassas hale geldikçe, kullanımları bir o kadar kolaylaşıyor.

Katlanabilme özelliğine sahip robotlar, 20 kilogram ağırlık kaldırabiliyorlar. Son olarak Digit robot, otonom araçlarla birlikte entegre edilebiliyor. Sürücüsüz olan araç; eve geldikten sonra robot, kargoyu bu araçtan alıp evin önüne bırakıyor. Hemen ardından geri dönen Digit araca biniyor ve bir sonraki kargoyu taşımak için yola koyuluyor. Sizce de bu sistem geleceği belirleyebilecek güçte değil mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Hakan AYHAN – Teknoblog

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum