Ford Cargo Rusya'da büyüyorCAR

Ford Cargo Rusya'da büyüyorCAR

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, “2 yıl önce 300-400 adet Cargo kamyon gönderdiğimiz pazara bu yıl 4 bin adet ihracat hedefliyoruz” dedi. CTT...

Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, “2 yıl önce 300-400 adet Cargo kamyon gönderdiğimiz pazara bu yıl 4 bin adet ihracat hedefliyoruz” dedi.

CTT Moskova Ticari Araç Fuarı’nda Ford Otosan standını ziyaret eden Michael Flewit, Ford Transit ve Transit Connect’teki ihracat başarılarını Cargo’ya taşımak istediklerini belirterek, “Yakında ürettiğimiz kamyonların yüzde 65’ini ihraç edeceğiz” şeklinde konuştu. Geçen yıl 3.4 milyar dolarlık ihracat yapan Ford Otosan Türkiye’nin ihracat şampiyonu olmuştu.

Flewit, farklı pazarlara yayılma durumunda bir pazardaki daralmanın diğer pazarlardaki büyümeyle telafi edileceğini belirterek kapasite kullanım oranının ideal seviyelere çıkacağını da sözlerine ekledi.

ABD’li Ford ve Koç grubunun yüzde 41’er hisseye sahip olduğu Ford Otosan, Eskişehir’deki fabrikasında ürettiği Cargo kamyonları Rusya’ya kendisi gönderiyor.

Rusya, Avrupa’nın yarısı

Ford Otosan İhracat Müdürü Emrah Duman da 2006’da 507 adet kamyon ihracatı yapan Ford Otosan’ın ihracatını geçen yıl 2 bine çıkardığını, bu yıl da 4 bine ulaştırmayı hedeflediğini söyledi.

Bu sayının Türkiye’nin toplam kamyon ihracatının yüzde 35‘ini oluşturacağına dikkat çeken Duman, “2010 yılında üretiminin yüzde 65’ini ihraç eden global bir kamyon üreticisi olmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl ürettiği kamyonların yüzde 47’sini yurtdışında satmayı hedefleyen Ford Otosan için Rusya en büyük ihraç pazarı.

Duman’ın verdiği bilgiye göre şirket Avrupa kamyon pazarının yaklaşık yarısını oluşturan Rusya’ya 2008’de 2 bin 400 adet kamyon ihraç etmeyi planlıyor.

Duman bu yılın ilk çeyreğinde Rusya’da toplam pazarın yüzde 20’sini oluşturan ithal yol ve inşaat kamyon pazarında lider olduklarını da sözlerine ekledi. İlk çeyrekte Rusya’ya 570 adet yol ve inşaat kamyonu gönderen Ford Otosan 2008 yılında ithal pazarından yüzde 9 pay almayı hedefliyor.

Altyapıya 450 milyon dolar

Ford Trucks Rusya Direktörü Sergei Bogdanov da Rusya pazarının genişleme potansiyeline dikkat çekerek Rusya’da yaklaşık 450 milyon dolarlık altyapı yatırımı planlandığını, bunun da kamyon satışlarını hızla yukarı çekeceğini söyledi.

Bogdanov, şu anda 8 olan Ford Cargo bayilerinin sayısının yıl sonu itibariyle 18’e ulaşacağını söyledi.

Rusya soğuğuna dayanıklı kamyon

Rusya pazarına girmek için 1.5 yıllık bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Emrah Duman, “Pazara girmeden önce müşteri beklentilerini, iklim ve yol şartlarını, yakıt kalitesini, Rusya regülasyonlarını detaylı olarak analiz ettik” dedi.

Eksi 40 derece soğuğa dayanıklı hale getirilen kamyonlar soğuk oda testlerinden gerçek iklim, yol ve yakıt testlerinden geçirildi. Rusya pazarı için silecek boyutları bile değiştirilen kamyonlarda soğuk iklim paketi standart olarak sunulurken isteyenler kutup paketi de alabiliyor.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.