FleetGO, 4G geçişine hazır!

FleetGO, 4G geçişine hazır!

Akıllı filo yönetim çözümleri sunan FleetGO, yeni 4G üniteleri ile geleceğe yönelik bir çözüm geliştirerek, bu geçiş sürecinde ve sonrasında etkili şekilde işleyecek bir sistem inşa etti.

Avrupa Birliği’ndeki telekom sağlayıcıları 2G/3G ağını aşamalı olarak kaldırmaya ve 4G ağını uygulamaya koymaya başladı. Sektördeki üç eğilim M2M(makineden makineye) trafiğini 4G ağlarına geçişi cazip hale getiriyor: operatörler 4G ile daha gelişmiş ağları destekler, 4G bağlantısı daha fazla mobilite ve yüksek bant genişliği akışı sağlar ve 4G teknolojisi, katmanlı M2M(makineden makineye) uygulamaları için daha güvenilir bir bağlantı sunar.

2G’yi, şu anda GPS sistemleri de dahil olmak üzere birçok teknoloji kullanıyor. Hem 2G’nin henüz kullanımdan kalkmamış olması, hem de 4G süreçlerine adaptasyonun başlamış olması nedeniyle GPS çözümü ve araç takip sistemi kullanan uluslararası lojistik oyuncuları 2G'den 4G'ye geçişin şirketleri üzerindeki etkilerini ölçmek için en doğru zamandalar. 2G, 2025’in sonuna kadar etkin kalacak ancak şirketlerin 2G’den 4G’ye olacak bu geçişi yakalayabilmesi için halihazırda 4G hizmeti sunan telematik sağlayıcıları ve 4G destekli araç takip cihazları ile uzun vadeli bir strateji oluşturmaya başlaması gerekiyor.

4G'ye Geçiş Kaçınılmaz

Araçlar, teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık gerçek zamanlı olarak elimizde olmasını istediğimiz çok daha fazla veriyi sunabiliyor. Kablosuz dağıtımlar hızla büyümeye devam ettikçe, taşıyıcılar, ağlarının kapasitesini, bant genişliğini ve hızını artırma baskısı ile karşı karşıya kalıyor. Ancak uygulamaya konulan 4G ağı sayesinde, artan gerçek zamanlı veri ihtiyacına sorunsuz bir şekilde yanıt verilebiliyor.

Akıllı filo yönetim çözümleri sunan FleetGO, yeni 4G üniteleri ile geleceğe yönelik bir çözüm geliştirerek, bu geçiş sürecinde ve sonrasında etkili şekilde işleyecek bir sistem inşa etti. Teknolojiye yaptığı yatırımlarla öne çıkan FleetGO, kaçınılmaz olan bu yeni teknolojiye geçişi kolaylaştırmak için şimdiden 4G teknolojisini yeni nesil kara kutularına uygulamaya başladı. Bu teknoloji ile FleetGO, müşterilerine, yeni düzenlemelere karşı hazırlıklı olmanın yanında cihazların birbirleriyle daha hızlı şekilde veri alışverişinde bulunabilmeleri için daha yüksek hızlı mobil iletişim, ulusal ve uluslararası düzeyde daha iyi kapsama alanı ve daha bağlı filo, hareket eden nesnelerin daha iyi izlenebilmesi için daha geniş bant genişliği ve sürekli bağlantı avantajı sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.