Fiat, 2011 yılı stratejisini belirledi

Fiat, 2011 yılı stratejisini belirledi

2011 yılının ikinci çeyreğinden itibaren, Ducato’nun yenilenen versiyonunu yollarla buluşturacaklarını ifade eden Fiat Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü...

2011 yılının ikinci çeyreğinden itibaren, Ducato’nun yenilenen versiyonunu yollarla buluşturacaklarını ifade eden Fiat Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Özgür Süslü “Bu yılki büyümemizi Eylül ayında piyasaya çıkaracağımız Doblo’nun pickup ve Ducato’nun kamyonet versiyonlarıyla gerçekleştireceğiz. Doblo ve Fiorino’yu dışarda tutarsak, ticari araç satışlarının üçte birini kamyonetin oluşturduğunu söyleyebiliriz. Burada büyümek için ciddi bir potansiyel görüyoruz” dedi.

KOBİ’leri hedefliyoruz

Ticari araç segmentinde bu yıl 55 bin adetlik satışları geride bırakmayı hedeflediklerini anlatan Süslü şöyle konuştu: “Geçen yıl 4 bin adedin üzerinde satışını gerçekleştirdiğimiz Ducato’dan bu yıl yüzde 30 daha fazla satacağız. Eylül ayından itibaren gelecek yeni modelle birlikte bu yıl 5 bin 500 adetlik satış hedefine ulaşacağız. Türkiye’de Ducato’nun kendi segmentindeki payı yüzde 9-10 civarında. Bunun da artış göstermesini bekliyoruz. Türkiye pazarında minibüs payında ciddi bir servis payına sahip. Ancak filo satışlarını karlı olmadığı için tercih etmiyoruz. Biz KOBİ’leri hedefliyoruz” dedi.

Doblo Pick-Up eylülde yolda

Tamamen Türkiye’de üretilen Doblo’nun pick-up versiyonunun Mayıs ayından itibaren Avrupa’da satışa çıktığını anlatan Süslü, araç hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Avrupa’ya Doblo Dropside adı ile ihraç ettiğimiz aracı Türkiye’de nasıl bir isimle pazarlayacağımız konusunda araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa pazarına ihraç edilen araçta alüminyum kasa bulunuyor. Ancak bu kasa Türkiye’deki sert şartlara dayanıklı olmayacağı için biz Türkiye’ye özel saç kasa geliştirdik. Bu yılın sonuna kadar 1000 adet doblo pick-up satmayı hedefliyoruz.”

Avrupalı müşteri istemedi aracın tasarımı korundu

İTALYAN Fiat’ın 30 yaşına giren ticari modeli Ducato, iç mekanında ve motorunda yapılan yeniliklerle Eylül ayından itibaren Türkiye’de yollara çıkacak. Yeni motorların Euro5 normlarında olduğu için 2012 yılı sonuna kadar Türkiye’ye getirlmeyeceğini anlatan Özgür Süslü, “Kaçak yollarla Türkiye’ye getirilen ucuz mazot yeni motorlarda ciddi sorunlara yol açaıyor. Yeni motorları 2012 yılının ortasından itibaren yavaş yavaş getirmeye başlayacağız.”

Süslü, aracın iç mekandında yapılan değişikliklerle binek otomobile yakın konfor donanımlarına ulaştığını vurguladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.